Sport

2013.11.15. 13:17

Felpörgetve várják a lokisták a rangadót

Debrecen - Az ősi rivális Békéscsaba otthonában vizitál a DVSC-TVP szombaton kora este.

Debrecen - Az ősi rivális Békéscsaba otthonában vizitál a DVSC-TVP szombaton kora este.

Vannak olyan meccsek a DVSC életében, melyek nem duplázott, hanem akár triplázott jelentőséggel is bírnak, ilyen derbi például a lokisták összecsapása a Békéscsabával.

Köztudomású, a két alakulat szurkolói mennyire nem szívlelik egymást, ennek megfelelően ez a párosítás mindig kiemelten fontos a gárdák számára. A debreceni ultrák már jó előre kijelentették, a lehető legnagyobb számban kívánnak megjelenni a szombaton 18 órakor kezdődő Békéscsaba–DVSC-TVP bajnokin, éppen ezért a parázs hangulat előre garantálható a viharsarki Városi Sportcsarnokban.

Nagyon fontos pontok

A női NB I. 12. fordulójának keleti rangadója nemcsak a presztízs miatt fontos a felek számára. A Bakó Botond által irányított békésiek szereplése a szezon eddigi negatív meglepetése, miután Csáki Viktóriáék az eddigi 11 mérkőzésükből mindössze kettőt nyertek - éppen a sereghajtó MTK-t és Egert győzték le. Ettől függetlenül mindenki tudja, a lila-fehérek játékosállománya sokkal erősebb annál, mint amit a táblázaton elfoglalt helyük mutat, ezért várhatóan előbb-utóbb megkezdik a pontgyűjtést.

Természetesen a debreceniek szeretnék, ha a csabai fellendülés nem szombaton kezdődnek, éppen ezért győzni mennek a Viharsarokba, amivel feledtetnék a Fehérvár ellen hazai pályán elszenvedett fiaskót.

Irányítani kell

– Levontuk a Fehérvár elleni meccs tanulságait, s úgy tapasztaltam, mindenki helyre rakta a dolgokat a fejében. A megszokottól eltérő módon készültünk a békéscsabai találkozóra, úgy érzem, ez kifejezetten jót tett a csapatnak, felpörögtünk tőle – nyilatkozta a Naplónak Valovics Nóra, a Loki erőssége.

– Kielemeztük a Csaba elleni első, a Hódosban megnyert meccset, s ez is erőt ad a számunkra! Ki kell használnunk a gyengeségeiket, éppen ezért támadásban sok futásos játékot, illetve agresszív védekezést várok a csapattól. Biztos, ők is kemények lesznek a saját kapujuk előtt, de nem szabad hagynunk, hogy kibontakozzanak, nekünk kell irányítanunk. Tudjuk, a szurkolóink számára mennyire fontos ez a rangadó, s ez is közrejátszik abban, hogy már nagyon várjuk a meccset! – fogalmazott a Loki 78-asa.

A DVSC-TVP háza tájáról származó információk szerint Som Ildikóra, Vörös Bettinára és Bálintová Rékára továbbra sem számíthat a szakmai stáb.

HBN-BN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!