Sport

2013.11.28. 14:52

A lokisták kiállnak a bojkottra szólító diósgyőriek mellett

Debrecen - <em>„A vasárnapi Videoton elleni mérkőzésen olyan dolgok történtek a lelátón és környékén, amire még nem volt példa Diósgyőrben és talán egyik magyarországi stadionban sem”</em> – olvasható a diósgyőri szervezett szurkolói csoportok a Borsod Online szerkesztőségéhez eljuttatott keddi közleményében.

Debrecen - „A vasárnapi Videoton elleni mérkőzésen olyan dolgok történtek a lelátón és környékén, amire még nem volt példa Diósgyőrben és talán egyik magyarországi stadionban sem” – olvasható a diósgyőri szervezett szurkolói csoportok a Borsod Online szerkesztőségéhez eljuttatott keddi közleményében.

„Nem engedték be a stadionba egy 10 éve a diósgyőri lelátón tevékenykedő csoport zászlóját (Commandos), leszedették a kerítésről a történelmi Magyarországot ábrázoló zászlót “Hazádnak rendületlenül” felirattal, az idén 20 éves szurkolói csoport a Sturm und Drang zászlóját valamint egy angol zászlót Gyál felirattal. A szurkolói csoportok tiltakozásul elhagyták a stadiont és a klubházhoz vonultak, hogy választ kapjanak a „miért?”-re, ahonnan sajnos érdemi válasz nélkül kellett távozniuk” – írták az ultrák, majd bojkottra szólították fel az összes szervezett szurkolói csoportot.

A debreceni fanatikusok tömörülése, a LOSZ közleményt juttatott el a HAON-hoz, melyben kiáll a diósgyőriek mellett:

„A debreceni szervezett szurkolói csoportok megértik és jól ismerik azokat a problémákat, melyeket a diósgyőri szervezett szurkolói csoportok megfogalmaztak az országos bojkottra biztató nyílt levelükben.

Csoportjaink a szezon elején megkezdett távolmaradási akciójukat folytatva támogatják a bojkottot, és ők is kérik a szurkolókat, hogy távolmaradásukkal hívják fel a figyelmet - mert bíznak benne, hogy idővel csak elkezdi érdekelni a szövetséget, hogy miért alakul 1500 néző körül az átlag nézőszám - a magyar fociban kialakult rossz irányba vezető folyamatokra. A szövetség fékevesztett - következetességet nyomokban sem mutató - büntetései; a jelenlegi formájában teljesen értelmetlen szurkolói regisztráció; az egyre csökkenő nézőszámokat hazugságokkal megmagyarázni próbáló MLSZ propaganda; a kritikát nem tűrő edzők, tulajdonosok kirohanásai a csapatok szurkolóival szemben; mind olyan problémák, amikre megoldást kell keresni!

Ahogy Buzánszky Jenő is fogalmazott, a futball a szurkolókért van, közönség nélkül nem ér semmit az egész, a nézőknek viszont foci kell.

Reméljük, hogy egyre több - a magyar futballért ténylegesen tenni akaró - illetékes figyelmét tudjuk felhívni a problémákra azzal, hogy a bajnokságot vezető hármasból, két olyan csapat szurkolói csoportjai bojkottálják csapatuk mérkőzéseit, ahol korábban rengeteg fantasztikus hangulatú mérkőzést láthattak a stadionba kilátogatók!”


Budapest - A Jobbik az elmúlt időszakban mind az Országgyűlésben, mind a Parlament Sport- és Turizmusbizottságában több alkalommal felhívta a kormány figyelmét, hogy a kétharmados többség által hozott szurkolóellenes törvények és az MLSZ szurkolóellenes ténykedése súlyos károkat fog okozni az egész magyar labdarúgásnak. A nemzeti párt számos konstruktív javaslatát a kétharmados Fidesz-többség érdemi indoklás nélkül söpörte le.


“A vasárnapi Videoton elleni mérkőzésen olyan dolgok történtek a lelátón és környékén, amire még nem volt példa Diósgyőrben és talán egyik magyarországi stadionban sem” – olvasható a diósgyőri szervezett szurkolói csoportok szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!