Sport

2013.10.09. 14:01

Két korty a mélyvízből

Debrecen, Hajdúszoboszló - Szabó Judit első két versenyén remekelt, álma a novemberi világbajnokság.

Debrecen, Hajdúszoboszló - Szabó Judit első két versenyén remekelt, álma a novemberi világbajnokság.

Szabó Judit, a hajdúszoboszlói testnevelő tanár korábban sem állíthatta magáról, hogy gyakran unatkozik, ám ez idén már végképp nem fedné a valóságot. A pedagógus a tanulók megmozgatása mellett aerobik órákat is vezényel és ebben az évben versenyszerűen kezdett el foglalkozni a teste formálásával. A Segner Fitness sportolója Jenei István segítségével felkészült élete első megmérettetésére, melyet a hétvégén rendeztek meg, sőt a szombati viadal után vasárnap is pódiumra lépett. S ha már elindult, mindjárt meg is nyerte a VI. Dunakanyar Kupát, majd második helyen végzett a Bodysport Kupán.

Megérte szenvedni

– A Dunakanyar Kupára Body Fitness kategóriában neveztem be, óriási örömmel tölt el, hogy az első versenyemen rögtön az élen végeztem – mondta a sportlady.

Jenei Pisti rögtön a mélyvízbe dobott, mert másnap a Bodysporton álltam színpadra Fitness Figure műfajban, ott az ezüstérmet hódítottam el, többek között megelőzve egy korábbi vb 2. helyezett lányt. Nagy élmény volt számomra életem első két versenye, most már száz százalékig elhiszem, hogy van tehetségem ehhez a sportághoz és komoly terveim vannak a jövőt illetően – jelentette ki Szabó Judit, aki azt is elmondta, a diéta utolsó hete volt a legkeményebb, amely nem csak fizikailag, de lelkileg is nagyon megviselte.

– Tökéletesen megbíztam a felkészítésemért felelős trénerben, Jenei Istvánban, most a saját bőrömön is megtapasztalhattam, mennyire profi szakember irányítása alatt készülhettem. Mindent pontosan kiszámolt, miből mennyit vehetek magamhoz, a fellépés előtt például csupán két korty víz volt engedélyezve, tehát szenvedtem rendesen, de megérte. Az utolsó héten is dolgoztam a tanítványaimmal, lekötöttem magam, így könnyebb volt elviselni a nélkülözést, de így is azt mondták az ismerőseim, hogy az a Szabó Judit már nem én voltam – mondta nevetve a szoboszlói hölgy.

Nem énekel, versenyez

A fitneszes tanárnőnek tehát minden szabadidejét a munka és a felkészülés teszi ki, legalábbis a hétköznapokon, mert a hétvégéket a párjával tölti.

– Ő is elfogadja, hogy komolyabbra fordultak a súlyzós edzéseim és a szüleim, noha féltettek kezdetben a megpróbáltatásoktól, szintén nagyon büszkén szemlélték a produkciómat a versenyeken. Élvezem, hogy megtaláltam önmagamat a sportágban, nyilván énekversenyen nem fogok indulni, nekem ehhez van tehetségem – nyilatkozta Szabó Judit, aki október 26-án a Super Body-n indul, s adottak lesznek az anyagi feltételek, akkor novemberben a hamburgi világbajnokságon is részt vesz.

HBN-TN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!