Sport

2013.10.11. 16:29

Az első sikerükre hajtanak

Debrecen - Az OB I-es újonc, eddig nyeretlen YBL gárdájának otthonában vizitál a DVSE.

Debrecen - Az OB I-es újonc, eddig nyeretlen YBL gárdájának otthonában vizitál a DVSE.

A nulla ponttal, a tabella utolsó, 14. helyén álló YBL Waterpolo Club Közhasznú Egyesülettel csap össze szombaton 18 óra 30 perctől Varga Tamás alakulata a férfi vízilabda OB I. ötödik fordulójában. Ugyan a fővárosiaknak ez az első élvonalbeli idényük, mégsem ismeretlen egymás számára a két társulat, hiszen találkoztak már a Theodora Férfi Magyar Kupa selejtezőjében még augusztus végén. Akkor a debreceniek fölényes, 20–11-es győzelmet arattak, ami bizakodásra adhat okot.

Hogy maguk a hajdúsági pólósok is így gondolják-e, arról Marnitz Gergőt kérdeztük.

– A Magyar Kupában már találkoztunk velük, így nem ismeretlenek számunkra. Abból a mérkőzésből kiindulva azt mondhatom, hogy ezt a találkozót hoznunk kell. Eddig nem volt túl sok sikerélményben részünk, nehéz így nap mint nap elmenni az uszodába edzésre, de azért vagyunk profi sportolók, hogy ezt ki tudjuk zárni, és minden derbinek újult erővel menjünk neki. Van egy olyan mondás, hogy ha a múltba nézel, akkor seggel mész előre, mi ezt nem akarjuk – nyilatkozta a DVSE szélsője.

A cikk folytatását a Hajdú-bihari Napló október 12-i, szombati számában olvashatják.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!