Sport

2013.10.18. 12:36

A szezon utolsó salakversenye

Debrecen - Debrecen–Mórahalom nemzetközi csapatversenyt rendeznek Debrecenben a nemzeti ünnepünkön.

Debrecen - Debrecen–Mórahalom nemzetközi csapatversenyt rendeznek Debrecenben a nemzeti ünnepünkön.

A hazai salakos szezon utolsó versenyét október 23-án, szerdán 15 órától rendezik Debrecenben, a Gázvezeték utcai salakstadionban. A Polgármester Kupa elnevezésű nemzetközi csapatviadalon Debrecen és Mórahalom gárdája méri össze erejét - immár második alkalommal, a párviadal első meccsén, a Béróhögyi Sportközpontban a hajdúságiak 49:43-ra diadalmaskodtak.

Pillanatnyi forma

Bár a visszavágót hatpontos előnnyel várják a hajdúságiak, badarság lenne előre lefutott meccsnek tekinteni a viadalt, hiszen ez a fór pillanatok alatt semmivé válhat. A két csapat összeállítását elnézve egyértelmű: mivel közel azonos erősségűek a csapatok, így a pillanatnyi forma dönthet a felek között. Sőt, amennyiben nagyon kiegyensúlyozott lesz a csata, akkor a csapatvezetők egy-egy taktikai húzása is sokat nyomhat a latba, ezáltal felértékelődhet a debreceni csapatvezető, Janusz Slaczka, illetve a vendégek főnöke, Nagy Róbert szerepe.

Fontos tudnivaló, amennyiben az egyik gárda 6 pontra leszakad a másiktól, akkor a csapatvezetőnek lehetősége van cserére, illetve egy alkalommal dzsókerezésre, amikor megduplázzák a kijelölt versenyző futamban elért pontszámát. A kiírás szerint futamon belül az egy csapatban lévő motorosok helyet cserélhetnek a startnál. Amennyiben a viadalt hat ponttal a Mórahalom nyerné, akkor különfutam dönti el a párviadal kimenetelét.

Tabaka kontra Tihanyi

A cívisvárosi gárdánál egy kényszerű cserét kellett végrehajtani, ugyanis a Hajdúságban rendkívül népszerű Maciej Kuciapa sérülés miatt nem tudta vállalni a szereplést, helyette a szintén lengyel Jakub Jamrog ölt motorosruhát a Gázvezeték utcában. A hazaiaknál természetesen Tabaka József lesz a csapatkapitány, mellette Bencze Zsolt, Benkő Roland, a cseh Matej Kus és Josef Franc, illetve Rafal Trojanowski száll harcba Jamrog mellett.

A vendégek kapitánya Tihanyi Sándor lesz, mellette Magosi Norbert, Nagy Patrik, három lengyel, Tomasz Chrzanowski, Pawel Miesiac és Tomasz Rempala, illetve a szlovén Aleksander Conda gyűjti majd a pontokat a mórahalmiaknak.

A szokásoknak megfelelően a szerdán 15 órakor kezdődő viadalt a 14 éven aluli gyermekek ingyen tekinthetik meg.

HBN-BN


Nyílt nap Nagyhalászban

Hazánk legújabb salakmotoros pályáját ismerhetik meg a szurkolók a Nagyhalászban található Albók-tónál megrendezendő hét végi nyílt napon. A salakmotoros szakági tanács ezen a helyszínen tartja soron következő ülését délelőtt, majd 14 órától jön az úgynevezett örömmotorozás, amikor jelenlegi aktív vaspapucsosok, egykori versenyzők, illetve lelkes amatőrök is birtokba vehetik az új salakos ovált. A hírek szerint az eseményen motorra ül többek között Tabaka József, Fekete Sándor, Stefáni Attila, Nagy Róbert és Petrikovics József is. A rendezvényre a belépés díjtalan!


Összeállítások

Debrecen

9. Jakub Jamrog (lengyel)

10. Matej Kus (cseh)

11. Rafal Trojanowski (lengyel)

12. Tabaka József (magyar)

13. Josef Franc (cseh)

14. Bencze Zsolt (magyar)

15. Benkő Roland (magyar)

Csapatvezető: Janusz Slaczka

Mórahalom

1. Tomasz Chrzanowski (lengyel)

2. Pawel Miesiac (lengyel)

3. Aleksander Conda (szlovén)

4. Tomasz Rempala (lengyel)

5. Magosi Norbert (magyar)

6. Tihanyi Sándor (magyar)

7. Nagy Patrik (magyar)

Csapatvezető: Nagy Róbert

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!