Sport

2013.09.16. 13:09

Nem pánikoltak, nyertek

Debrecen - A DVSC-TEVA hátrányból fordítva verte a Vidit, a hétvégén pedig Győrbe látogat a gárda.

Debrecen - A DVSC-TEVA hátrányból fordítva verte a Vidit, a hétvégén pedig Győrbe látogat a gárda.

Nem kellett csalódniuk a Loki szurkolóinak vasárnap délután a Nagyerdőn, mert a DVSC ezúttal is hozta azt, amit már-már megszokhattunk tőle, ha hazai rangadóról van szó: a hajdúságiak a Videoton ellen is itthon tartották a három pontot.

A székesfehérváriak egyébként lassan már hideglelést kapnak, ha Debrecenbe kell utazniuk, ugyanis tizenkét esztendeje nem tudtak itt nyerni.

Pedig a vendégek a mérkőzés alatt akár el is hihették, hogy most megtörik a cívisvárosi átok. Az első játékrész többnyire óvatoskodással telt, a Loki és a Vidi is a stabil védekezést tartotta szem előtt, ebből az alapállásból próbáltak építkezni a felek. Azonban néhány kósza fehérvári lövés és egy nagyobb Kulcsár-helyzeten kívül más esemény nem nagyon emelte meg a 7 500 főnyi nézősereg vérnyomását a szünetig.

Így vélekedett erről a debreceniek hétről hétre nagyszerű teljesítményt nyújtó védekező középpályása, Zsidai László is.

Nem veszthettek

- Nem csak kívülről tűnt úgy, hogy a biztonságra helyezte a hangsúlyt a két csapat - mondta a labdarúgó. - A Videoton sem rontott nekünk és mi is szervezett védekezésből akartunk támadni, de úgy is fogalmazhatnék, hogy kivárásra játszottunk. A szünetben szóba került, hogy legyünk nyugodtak, mert jönni fog a gól, sajnos, ez fehérvári találat volt, de ez csak még jobban feltüzelt bennünket. Fokoztuk a nyomást, a vendégek teljesen beszorultak és a meccs hátralévő időszakában még kapura sem nagyon lőttek. Mi kétszer is betaláltunk és hátrányból fordítva, teljesen megérdemelten nyertük meg a találkozót - idézte föl a 2-1-es végeredményt hozó összecsapás történéseit a huszonhét éves szűrő.

Zsidai azt is elmondta, nem pánikoltak be a székesfehérváriak gólja után sem, a Gyurcsó-találat csak fokozta a harci kedvüket. - Valahogy egész héten azt éreztem, hogy nem veszíthetjük el a rangadót. Egyébként is, a merészebb célok eléréséhez okvetlenül szükséges, hogy a hazai mérkőzéseket megnyerjük, bárki is az ellenfél. Ráadásul ilyen sok ember előtt egyszerűen nem veszthetsz hazai pályán - mondta a játékos.

Bármi benne van

A Lokira újabb rangadó vár a hétvégén, a bajnoki címvédő Győri ETO otthonában lép fel vasárnap este.

- A zöld-fehérek döcögősen kezdték a bajnokságot, de az utóbbi fordulókban már sokkal jobban teljesítenek, vasárnap az MTK pályáján is győzni tudtak. Nem lesz egyszerű legyőzni őket, valódi rangadó lesz az a meccs, amiben bármilyen lehetséges eredmény benne van. Abban bízom, hogy a Videoton legyőzése nagy lökést adott nekünk és Győrben is meg tudjuk nyerni a rangadót.

HBN-TN


Debrecen - Vasárnap a Videoton legyőzésével a DVSC-TEVA csapata átvette a vezetést a labdarúgó NB I tabelláján: a rangadón hátrányból felállva diadalmaskodott a Loki. Ön szerint ki volt a csapat legjobb játékosa?


Debrecen - A Debrecen hátrányból felállva verte meg a Videotont a forduló rangadóján.


Debrecen, 2013. szeptember 15., vasárnap (MTI) - A Debrecen hazai pályán 2-1-re legyőzte a Videotont a labdarúgó OTP Bank Liga 7. fordulójának vasárnapi rangadóján, s átvette a tabellán a vezetést riválisától.


Debrecen - A labdarúgó OTP Bank Liga NB I. 7. fordulójában a DVSC-TEVA gárdája a Videoton FC csapatát fogadta vasárnap 16:30-tól. Az összecsapásról élőben tudósítottunk a Hajdú Online-on.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!