Sport

2013.09.10. 12:23

Nem ment az Aramis ellen a foghíjas DEAC-nak

Debrecen, Budapest - Több hiányzóval volt kénytelen kiállni Darányi Antal alakulata, mely így alul is maradt.

Debrecen, Budapest - Több hiányzóval volt kénytelen kiállni Darányi Antal alakulata, mely így alul is maradt.

Budaörsön vizitált a debreceni NB I-es férfi futsalcsapat a bajnokság második fordulójában. Darányi Antal alakulata a Szeged 12–1-es kiütését követően látogatott az Aramis otthonába, ezzel szemben a vendéglátók még nem játszottak mérkőzést az új idényben, ugyanis szeptember 23-ra halasztották el Veszprém elleni összecsapásukat, amely a nyitófordulóban lett volna esedékes.

A deacsport.cts.hu szerint a cívisvárosi gárda több játékosát (Mizsák Richárd, Fábri Dávid, Fülep Olivér, Szalánczi Zoltán) is kénytelen volt nélkülözni különböző okok miatt, így elég foghíjasan kellett kiállnia a hajdúságiaknak a tavalyi ötödik Aramis ellen.

Hengerelt az Aramis

A derbi 10. percéig nem jegyezhettünk fel szinte semmi említésre méltót, ám ezt követően beindultak a hazaiak gólgyártói, gyors egymásutánban háromszor is bevették a budaörsiek a vendégek kapuját, így a 14. minutumra már 3–0-ra vezettek Frank Tamás tanítványai. Ám ekkor jött Kiss Atilla, és megszerezte a DEAC szépítő találatát, a szünet 3–1-es Pest megyei vezetésnél következett.

A röpke pihenő után sem kaptak szárnyra a hajdúságiak, a vendéglátók viszont tovább növelték előnyüket, (ráadásul mindezt emberhátrányban tették, miután még a 16. percben kiállították Birinyi Balázst): előbb Gorjánácz Márió, majd Tóth Szabolcs, végül pedig Németh Péter is gólt szerzett. És miután a cívisvárosiak nem tudtak újabb eredményes támadást vezetni, ezért 6–1-re győzött a Colorspectrum Aramis.

A bajnokság majd csak szeptember 30-án, hétfőn folytatódik, mivel a válogatottra újabb megmérettetés vár, szeptember 17-én, kedden az ukránok ellen vívnak Európa-bajnoki pótselejtezőt a nemzeti legjobbak.

HBN

A tények

Colorspectrum Aramis–DEAC Futsal Club 6–1 (3–1)

Budaörs, Városi Sportcsarnok, 100 néző. V.: Kovács Gábor (Makk, Hamza)

Aramis: Sikur L. – Németh P., Frank P., Da Silva R. R., Birinyi B. Cserék: Tóth Sz., Gorjánácz M., Korozmán K., Frank T., Jovánczai Z., Vas Á., Bognár B., Soós A., Molnár L. K. Vezetőedző: Frank Tamás

DEAC: Végső – Fekete V., Berecz, Angyalos, Nagy I. Cserék: Kiss A., Mezei, Batári, Varga D., Tar G. Vezetőedző: Darányi Antal

Gól: Korozmán (11.), Németh P. (13., 40.), Birinyi (14.), Gorjánácz (21.), Tóth Sz. (26.), illetve Kiss A. (15.)

Sárga lap: Frank (16.), Tóth Sz. (32.), Jovánczai (32.), ill. Angyalos (11.), Végső (14.)

Piros lap: Birinyi (16.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!