Sport

2013.09.19. 13:42

Autómentes világnap: jó alkalom a bringázásra

Debrecen - Egy nap, mely hasznos, és szórakoztató is egyben, ráadásul a környezetünket is védjük vele.

Debrecen - Egy nap, mely hasznos, és szórakoztató is egyben, ráadásul a környezetünket is védjük vele.

Szeptember 22-én, vasárnap, az európai autómentes világnapon rendezik meg a Debreceni Kerékpáros hétvégét, vagyis a Tour de Debrecen Kerékpárversenyt és Családi Túra napot.

A társadalom környezettudatosságát erősíteni hivatott rendezvényen a versenyek és a túrák 9, illetve 10 óra között indulnak a Hatvan utcáról indulnak. A versenyzők 120 és 55 kilométeres távon mérettethetnek meg, míg a túrázók 55 kilométeren rajtolhatnak, illetve a szervezők az amatőrökre is gondoltak, számukra a 20 kilométeres mini távot ajánlják. Az útvonalon rendőrök biztosítják majd a nyugodt tekerést, az 55 kilométeren indulókat a Hortobágyi Nemzeti Park területén enni- és innivalóval „vendégelik meg”.

A Kossuth és a Déri téren pedig egész napos kerékpáros programok várják az érdeklődőket. A kilátogatók a biztonságos kerékpáros közlekedés előnyeivel ismerkedhetnek meg, extrém kerós bemutatókat tekinthetnek meg, valamit aki kedvet érez rá, KRESZ és ügyességi pályákon is kipróbálhatja magát.

Bővebb információkat beszerezni, illetve nevezni a www.jobringa.hu oldalon lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!