Sport

2013.09.04. 10:45

Aki szeret sportolni, annak Ebesen lesz a helye

Ebes - Sakk- és futóversenyen, streetball, floorball, valamint röplabda bajnokság várja az érdeklődőket.

Ebes - Sakk- és futóversenyen, streetball, floorball, valamint röplabda bajnokság várja az érdeklődőket.Az Ebesi Sportbarátok Közhasznú Egyesület szeptember 7-8-án immár ötödik alkalommal rendezi meg „Sportbarát Napok” elnevezésű rendezvényét. Az esemény szombati nyitónapján reggel kilenc órától sakkverseny várja az érdeklődőket az V. Ebesi Őszi Ifjúsági Sakkverseny keretében. A megmérettetésnek az Arany Oroszlán Panzió és Étterem ad otthont délután három óráig. A verseny célja a sportbaráti kapcsolatok ápolása, a sportág népszerűsítése, valamint a hagyományteremtés. Az erőpróba hét fordulós svájci rendszerben zajlik majd, két korcsoportban. Az első korcsoportba a 2002. január 1-jén és után születettek tartoznak, míg a második korcsoportban az 1996. január 1. és 2001. december 31. között születettek lesznek. Délután, 15 és 20 óra között az I. Ebesi Streetball Bajnokságra is sor kerül a sporttelepen, illetve ugyan ezen időszakban zajlik majd az I. Floorball Bajnokság.

Ugrálóvár is lesz

Szeptember 8-án, vasárnap szintén reggel kilenc órától futóverseny veszi kezdetét. A versenyzők az ebesi Művelődési Háznál gyülekeznek, itt nevezhetnek és vehetik fel rajtszámaikat. Kilenc korosztályban felnőttek és gyerekek számára is nyílik lehetőség az indulásra, a legrövidebb táv 400 méter, a leghosszabb 4200 méter lesz. Ezen a napon rendezik meg 13 és 17 óra között a III. Amatőr Röplabda Bajnokságot is.

A versenyek ideje alatt ugrálóvár, trambulin várja a gyerekeket, a Családi Kajatanya pedig a finom falatokat szolgáltatja a látogatóknak és versenyzőknek. Előnevezés lehetséges a [email protected], vagy az [email protected] e-mail címeken, illetve telefonon és SMS-ben a 30/905-1830-as telefonszámon. A versenyekről további részletes tájékoztatást a www.ebesisportbaratok.gportal.hu honlapon, valamint a 30/924-1173-as telefonszámon kaphatnak az érdeklődők.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!