Sport

2013.08.19. 11:49

Tizenöt másodpercen múlott

Debrecen, Szombathely - Három kiállítás, sok-sok helyzet, és egy-egy gól a Szombathelyi Haladás-DVSC-TEVA rangadón.

Debrecen, Szombathely - Három kiállítás, sok-sok helyzet, és egy-egy gól a Szombathelyi Haladás-DVSC-TEVA rangadón.

Zsinórban három, hazai pályán megvívott bajnoki mérkőzése után vasárnap este lejátszotta első idegenbeli találkozóját is a DVSC-TEVA: a debreceniek 1–0-ra vezettek a Szombathelyi Haladás otthonában egészen a 93. percig, ám ekkor jött Németh bomba-gólja, így 1–1-es döntetlennel zárult az összecsapás.

Az első pár percben csak tapogatóztak a csapatok, majd az ötödik minutumban következett az első említésre méltó lehetőség. Szakály Péter passzolt Kulcsár Tamásnak, aki jó 21 méterről eleresztett egy lövést, a labdát Rózsa Dániel éppen hogy csak ki tudta ütni a jobb alsó elől. Nem sokkal később ismét Kulcsár előtt adódott helyzet: Zsidai László adott be jobbról, Kulcsár megelőzve Guzmicsot jobbal pörgetett az ötösről, ám Rózsa bravúrral mentett.

A folytatásban belelendült a Haladás is, kiegyenlítettebbé vált a játék, a Halmosi-Radó páros többször is veszélyt jelentett Verpecz István kapujára. Az első negyvenöt perc végéhez közeledve egyre inkább kezdték átvenni az irányítást a szombathelyiek, ám akkora nem volt a hazai fölény, hogy vezetést szereztek volna, sőt, az utolsó néhány momentum ismét a Lokié volt. Ugyan az első félidőben nem született gól, mégis szórakoztató, lüktető játékot láthattak a szurkolók a Rohonci úti Stadionban.

Gól és kiállítások

A szünetben cserélt a Loki, Nagy Zoltánt a részleges bokaszalag-szakadásból nemrégiben felépült Ferenczi János váltotta. A második játékrészt Kondás Elemér alakulata kezdte harciasabban, előbb Selim Bouadla 31 méterről eleresztett ballábas bombája landolt Rózsa ölében, majd újfent Kulcsár villant.

Az 55. percben pedig a vezetést is megszerezték a piros-fehérek: Kulcsár beadása a becsúszó Predrag Bosnjak kezén akadt el, a védő sárgát, a DVSC pedig büntetőt kapott. Szakály Péter vállalta el a tizenegyest, a debreceni csapatkapitány védhetetlenül a léc alá helyezett. Később Halmosi bal oldali beadása után Nagy I Gábor fejelt kapura az ötösről, Verpecz azonban bravúrral kipiszkálta a labdát a bal felső elől. A 65. minutumban megfogyatkozott a Haladás, az egykori debreceni Halmosi Pétert állították ki reklamálásért. Nem sokkal később Korhut Mihály készített elő Ferenczinek, aki betört a 16-oson belülre és lövése csak centiméterekkel kerülte el a bal alsót. A Loki sem tudta befejezni a mérkőzést tizenegy emberrel, a 78. percben Lázár Pál megkapta második sárga lapját, így ő is idő előtt mehetett az öltözőbe zuhanyozni. A hajrában pedig kilenc főre fogyatkozott a Debrecen, Korhut Mihályt küldték le, miután letalpalta Simont. Már a hosszabbítás perceiben jártunk, tizenöt másodperc volt hátra a mérkőzésből, mikor Németh Márió hatalmas kapáslövésével kiegyenlített a Haladás.


Haladás – DVSC-TEVA 1-1 (0-0)

Szombathely, 3500 néző. Vezette: Fábián (Kispál, Márkus) 

Haladás: Rózsa – Schimmer (Devecseri 69.), Guzmics, Fehér, Bosnjak – Iszlai (Gyurján 75.), Nagy G. – Ugrai (Simon 46.), Németh M., Halmosi - Radó

DVSC: Verpecz – Lázár, Mészáros, Máté, Korhut – Nagy Z. (Ferenczi 46.), Zsidai, Se. Bouadla, Szakály – Kulcsár (Brkovics 82.), Volas (Szécsi M. 76.)

Gól: 0-1 Szakály (11-esből, 55.), 1-1 Németh (94.)

Sárga lap: Volas (37.), Bosnjak (54.), Halmosi (54.), Lázár (73.), Gyurján (83.)

Kiállítva: Halmosi (65.), Lázár (78.), Korhut (90.)


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!