Sport

2013.08.27. 17:34

Nagy siker a darvasi Fekvenyomó gála!

Darvas - 2013. augusztus 20-án rekord számú induló volt az immár 3. alkalommal megrendezett Darvasi fekvenyomó kupán.

Darvas - 2013. augusztus 20-án rekord számú induló volt az immár 3. alkalommal megrendezett Darvasi fekvenyomó kupán. A versenyt a darvasi fekvenyomó egyesület rendezte meg. Az egyre népszerűbb versenyre Békés és Hajdú-Bihar megyékből összesen 37 versenyző indult több kategóriában. A rendezők úgynevezett Raw vagyis támasztó ruha használata nélküli versenyt írtak ki ez sok indulónak kedvezett így jöhetett létre a nem mindennapi létszám.

Most először indultak a nők és a 16 év alatti fiatalok. A felnőttek 90 kg alatti és feletti kategóriákban versenyeztek a helyezéseket az úgynevezett wilks számítás segítségével, a testsúlyhoz viszonyított kinyomott súly nagyságával számították ki.

A hölgyek versenyét Uhljár Szabina a Csárda Gym versenyzője Csárdaszállásról nyerte 32.5 kg-mal . A darvasi erőemelőket Tóth Kármen képviselte, aki 3. helyezést ért el 35 kg-mal . U-16 kategóriában Szilágyi Róbert V&V Team Vésztői versenyző diadalmaskodott 100 kg-al . Őt követte a darvasi Gálfi Gábor 90 kg-al . A felnőtt 90 kg alattiak között Dudoma Attila a Bihari SE versenyzője vitte el az aranyérmet 180 kg-al. A   helyi versenyző Börcsök Ferenc hiába volt kimagasló formában leszorult a dobogóról, pedig 60kg-os testsúlyával 110 kg-ot teljesített. +90 kg-ban Kovács Lajos egyéni induló Berettyóújfaluból 180kg-ot teljesítve állhatott a dobogó legfelső fokára.

Összességében elmondható, hogy rendkívül színvonalas és jó hangulatú verseny volt a 3. Darvas Fekvenyomó Kupa melyet a hagyományos darvasi vendégszeretet jele ként egy jól sikerült kakas pörkölttel koronáztak meg, melyre minden induló hivatalos volt. Reméljük jövőre is sikerül tető alá hozni egy hasonló rendezvényt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!