Sport

2013.08.26. 16:25

A kapitány is gratulált

Debrecen - A debreceniek simán megverték a vendég ferencvárosiakat és vezetik a tabellát.

Debrecen - A debreceniek simán megverték a vendég ferencvárosiakat és vezetik a tabellát.Kitűnő meccsen fölényes Fradi-verés – kell-e ennél több egy Loki-szurkolónak a nyár utolsó vasárnapján? Vélhetően nem, a hajdúsági kedvencek pedig mindent megtettek, hogy híveik boldogan távozzanak az Oláh Gábor utcai stadionból a létesítmény utolsó DVSC–Ferencváros bajnokija után.

A hazai gárda a sok hiányzója ellenére 4–1-re legyőzte a rivális zöld-fehéreket, igazi csapatként funkcionálva. Anélkül, hogy bármelyik pályára lépő debreceni érdemeit elvitatnánk, meg kell említenünk Bódi, Zsidai és Szakály szembetűnő agilitását, de nagyon hasznosan játszott a két gólt szerző Dalibor Volas is.

Lendületet adhat

– Valóban több emberünk hiányzott ezúttal a csapatból, de annak a társaságnak kell kivívnia a sikert, akit a szakmai stáb pályára küld – mondta a mérkőzés után az öltözőfolyosón a negyedik gólt jegyző csapatkapitány, Szakály Péter. – Jómagam is vagy négy poszton játszottam a meccs folyamán, de nincs ezzel semmi gond, teszi mindenki a dolgát. A Ferencváros jó széria után érkezett Debrecenbe, de úgy vélem, hazai pályán a Loki számít esélyesnek, bárki is az ellenfél. Nagyszerű érzés, hogy ötből négyet megnyertünk, most utazunk Pécsre, majd jön a Videoton. Ha ez utóbbi két mérkőzésből jól jövünk ki, az nagy lökést adhat a folytatáshoz a bajnokságban – nyilatkozta a középpályás, aki a szövetségi kapitány, Egervári Sándor gratulációját is begyűjthette. A válogatottat irányító szakember véleményére is kíváncsiak lettünk volna a meccsről, de a kapitány azt mondta, ez a nap most nem róla szól, csupán jó kívánságait akarta kifejezni a hazaiaknak.

A találkozó hangulatáról szólva: az ultrák az ismert okok miatt ezúttal sem jöttek el a stadionba, de így is összejött kilencezer szurkoló és akik ott voltak, úgy érezhették, ezúttal nekik kell többet hozzá tenniük a buzdításhoz. A debreceni futballbarátok persze abban bíznak, hogy hamarosan a kemény mag is visszatér a lelátóra és helyre áll a világ rendje.

HBN-TN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!