Sport

2013.07.16. 11:16

Sárkányhajó Fieszta és „Nánási Vízválasztó”

Hajdúnánás - Június utolsó hétvégéjén számos szabadidős programmal várta a városlakókat és a településre érkezőket a Hajdúnánási Gyógyfürdő.

Hajdúnánás - Június utolsó hétvégéjén számos szabadidős programmal várta a városlakókat és a településre érkezőket a Hajdúnánási Gyógyfürdő.

Szabadedzésekkel vette kezdetét június 28-án a Magyar Kajak-Kenu Szövetség és a Hajdúnánási Dominó Diáksport Egyesület szervezésében első alkalommal megrendezett Sárkányhajó Fieszta. A sárkányhajó sport egy több mint kétezer éves kínai monda alapján kialakult hagyományra épülő sportág, melyet nemtől és kortól függetlenül bárki űzhet. A szabadedzéseken a délután folyamán a versenyre benevezett csapatok kipróbálhatták a sárkányhajókat és felkészülhettek a versenyzésre.

A Fieszta második napján, szombaton 16 csapat 11 fős legénysége mérte össze erejét. Harmadik helyezést ért el a „Gályarabok” csapata, második helyen a „TMRSZ”, a helyi rendőrtestület zárta a versenyt. Az első helyezett a Tiszaújvárosból idelátogató Sinergy cég „Dragonfly” csapata lett.

Főztek is

A sportolás mellett a jelenlévők a főzés és a fotózás terén is megmutathatták tehetségüket. A „Sárkányláng” elnevezésű versenyen a gasztronómia szerelmesei bármilyen szabadtűzön készült étellel nevezhettek, a főzés végeredményét a zsűri több szempontot figyelembe véve értékelte. A versenyekkel párhuzamosan a gyerekeket kézműves foglalkozások várták, továbbá zumba, dob-show, mazsorett csoportok, társastánc és moderntánc csoportok szórakoztatták a közönséget.

A nap folyamán a fotóverseny keretében érdeklődők bármilyen témakörben készült képeiket elküldhették a Nánás Fotó Klub részére, mely a beérkezett pályamunkákat különböző kategóriákban értékeli.

A hét utolsó napján az egyesület szervező munkájának köszönhetően kajakversenynek is otthont adott a város a Hajdúnánási Gyógyfürdő Csónakázó taván. A csónakázó régóta biztosítja a kikapcsolódást a területen, de az idei esztendőben megtörtént a terep- és környezetrendezés, a tavat kiszélesítették, kikotorták és összenyitották egy másik tóval. Megtörtént a nád irtása, a vízfelület pedig többszörösére nőtt – így válhatott igazából alkalmassá a kajak-kenu edzések, és a különböző versenyek lebonyolítására.

A versenyre benevezett 8 egyesület 159 utánpótláskorú versenyzője 16 futamban mérte össze erejét. Tiszaújvárosból, Miskolcról, Tokajból, és a szerbiai Zentáról is érkeztek. Ezen a napon a városba látogatott Csabai Edvin 17-szeres világbajnok kenus, valamint a hajógyártó cég képviseletében Hódy Ágnes és Hódy Beatrix is.

A Hajdúnánási Építő és Szolgáltató Kft. munkatársainak szakmai irányítása mellett a START Munkaprogram Téli és egyéb értékteremtő projektjében dolgozók az önkormányzat önerejéből építették meg azt a csónakházat, melyet Szólláth Tibor, Hajdúnánás polgármestere és dr. Simicskó István, az Emberi Erőforrások Minisztériumának Sportért és Ifjúságért felelős államtitkára adott át.

Az ünnepélyes átadó a Bocskai apródjai néptánccsoport műsorával vette kezdetét, és Kocsis Áron, a református, valamint Kerekes László, a római katolikus egyház képviseletében áldották és szentelték meg az épületet. A könnyűszerkezetes építmény a sporteszközök tárolására szolgál, és 20 darab kajak és kenu elhelyezésére alkalmas. A vízi járművek biztonságos használatához szükséges stég is épült mellé.

A rendezvényen Hajdúnánás város polgármestere Polgármesteri Elismerő Oklevelet adományozott Varga Lajos és Bardóczi Krisztián edzők részére a hajdúnánási sportélet területén végzett példamutató és eredményes munkájuk, valamint sikeres kajak-kenu edzői szakmai tevékenységük elismeréseként.

HBN-TVI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!