Sport

2013.07.26. 07:31

Óriási csalódást keltettek

Debrecen, Nyíregyháza - Az első akadályban elbuktak: a DVSC-TEVA súlyos vereséget szenvedett és búcsúzott Európától.

Debrecen, Nyíregyháza - Az első akadályban elbuktak: a DVSC-TEVA súlyos vereséget szenvedett és búcsúzott Európától.Min-den-ki Nyír-egy-re! - adta ki a jelszót a Loki-tábor csütörtök délután a kedvenceik Európa Liga-selejtező visszavágója előtt. A mérkőzésnek megadta a rangját, hogy a nemzetközi kupában került rá sor, a hajdúságiak meccslátogató kedvét pedig csak fokozta a tény: a DVSC egy héttel korábban 2-2-es döntetlent ért el Norvégiában a Strömsgodset otthonában.

A közel telt ház tehát garantálható volt a nyíregyházi Városi Stadionban, erről a közel nyolcezer hazai fanatikus mellett a több mint száz Godset-drukker is gondoskodott. A vikingek leszármazottai már délelőtt megjelentek az utcákon, néhányuk a cívisvárosban is szétnézett - nyilván nekik köszönhetően került az egyik fedél nélküli idős ember nyakába a DVSC-Strömsgodset mérkőzésre kiadott sál, igaz, az úr ittassági fokát nézve lehet, azt is elhitte volna, hogy a Skandináv-félszigeten van.

Trninics lehetőséget kapott

De vissza a Szpari stadionjába és annak környékére, ugyanis az igazi meccshangulat ott volt érzékelhető. Buszkonvojok és autókaravánok szállították a piros-fehérbe burkolózott szurkolókat a szabolcsi megyeszékhelyre, ahol óriási volt a rendőri biztosítás.

Az összeállításokat böngészve megállapíthattuk, hogy a Lokiban Zsidai mellett a szűrő posztján lehetőséget kapott Trninics, valamint a sérüléséből felépült Mészáros Norbert a védelem tengelyében. A norvégoknál is akadt egy nagy visszatérő, Lars Chrispher Vilsvik, a jobbhátvéd ugyancsak maródi volt az elmúlt időszakban. No és persze ott volt a Strömsgodset együttesében Kovács Péter is, aki nem evett éppenséggel a lokisták tenyeréből, köszönhetően egy-két szerencsétlen nyilatkozatának, illetve a Damahounak okozott súlyos sérülése sem tette népszerűvé.

- Jó csapat ellen lépünk pályára csütörtökön, de reméljük, hogy továbbjutunk – fogalmazott a találkozó előtti sajtótájékoztatón Ronny Deila, a vendégek mestere, míg kollégája, Kondás Elemér úgy vélte, jó eredményt értek el kint, de nem ezzel, hanem a visszavágóval kell immáron törődniük.

Megint Kovács...

Loki-akciókkal kezdődött a mérkőzés, két alkalommal is Czvitkovics foglalkoztatta Sidibét, de előbb a fejest fogta a norvég kapus, majd a szenegáli pöccintett mellé. A félidő eleje a debrecenieké volt, ám a játékrész közepén feljöttek a Godset játékosai, a piros-fehérek pedig megszállták a térfelüket. Sok volt a hibás passz, de úgy tűnt, a hazai védelmet nem tudják zavarba hozni a vendégek, ám egy bal oldalról elvégzett szabadrúgás kijött a kapufáról, Kovács ott termett és a hálóba pofozta a labdát. A szünet előtti percekben ismét a Debrecen rohamozott, gólt azonban nem tudott szerezni, jöhetett a pihenő.

Összeomlás

A második félidőre változatlan felállásban jöttek ki a csapatok, úgy látszik, a két védekező középpályásra még mindig szükség volt... Mire felmérhettük volna, miben lett esetleg más a DVSC-TEVA játéka, már kettővel mentek a vendégek. Egy kapu előtti kavarodás során Verpecz védett bravúrral, majd a kapufa is besegített, harmadszorra, Boateng lövése után már semmi sem.

Kettős cserével próbálkozott a szakmai stáb, de mire Kulcsár és Volas bemelegedett volna, már 3-0-ra vezettek a norvégok, Storflor távoli lövése megpattant egy védőn és a bal sarokba hullott. Elment a hajó.

A folytatásban Volas csinált szép cselt a tizenhatoson belül, majd közelről a kapufa tövére lőtt. Nem sokkal ezután emberelőnybe került a hajdúsági gárda, csak sajnos túl későn.

A végjátékban akadtak helyzetek, de a közönséget ez már nem hatotta meg, ők nem ezért a produkcióért fizettek. A Loki 5-2-es összesítéssel búcsúzott az Európa Ligától.

Mesterszemmel

Kondás Elemér: Tudtuk, hogy nehéz meccs lesz, mert jó csapat az ellenfél. Jól kezdtünk, de egy hibából hátrányba kerültünk. A második gól is szabadrúgásból született, ez bosszantó. Próbáltunk offenzívebbek lenni, de egy megpattanó lövés újra a hálónkban kötött ki. Voltak helyzeteink, ha bemennek ezek, szorosabb lehetett volna. Ma az üres kapuba sem találtunk be.

Ronny Deila: A védekezés volt a mai siker kulcsa, ez sokkal jobban ment a társaságnak, mint az első meccsen. Szoros mérkőzés volt, de mi kihasználtuk a helyzeteinket és végig fegyelmezettek voltunk, kontorláltuk a játékot. Tetszett, amit láttam a csapatomtól, sikerült végrehajtani a taktikai utasításainkat, ez vezetett ehhez a szép sikerhez.

HBN-TN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!