Sport

2013.07.03. 16:36

Debreceni atlétasikerek Nyíregyházán

Debrecen, Nyíregyháza - Nemzetközi megmérettetésekre készülnek a cívisvárosi sportolók.

Debrecen, Nyíregyháza - Nemzetközi megmérettetésekre készülnek a cívisvárosi sportolók.

Nemrégiben Nyíregyházán rendezték meg a Junior és az U23-as Országos Bajnokságot, ahol a Debreceni Sportcentrum és Sportiskola (DSC-SI) sportolói kitűnő eredményeket értek el. A cívisvárosi sportolók összesen hat arany-, három ezüst- és három bronzéremmel tértek haza. A legeredményesebb debreceni versenyző Koroknai Máté volt, aki utánpótlás korcsoportban két egyéni és egy váltógyőzelemmel zárt. A Giczei Csaba által trenírozott Koroknai 400 méteres síkfutásban és 400 méteres gátfutásban egyaránt győzedelmeskedni tudott, így az ifjú tehetség 400 méteres gátfutásban biztos tagja az U23-as Európa-bajnokságra utazó magyar válogatottnak.

Kazanyba mennek

Magyar Zoltán hármasugrásban, illetve távolugrásban szerzett aranyérmet a junior korcsoportban. Szarvas Dóra a leányok között bizonyult a DSC-SI legsikeresebb versenyzőjének. Dóra 100 méteres gátfutásban első, míg 400 méteres gátfutásban a második helyen végzett. Magyar Zoltán és Szarvas Dóra is tagjai az Olaszországban megrendezendő Junior Európa-bajnokságra utazó magyar csapatnak. Dórának Suba László, Zoltánnak pedig Szabó Robert az edzője. Az egyéni aranyak mellett a debreceni csapat bajnokságot nyert a férfi 4x400 méteres férfi váltóban, utánpótlás korcsoportban is. A csapat tagjai Pásti Ferenc, Pápai Gergő, Nagy Rudolf, valamint Koroknai Máté, edzőik Giczei Csaba és K. Szabó Gábor. A versenyen elért eredményei alapján Sárkány Fanni és Juhász Tamás meghívást kapott a Junior U20-as válogatott viadalra.

Ezen a héten utazik Koroknai Tibor és Gutema Emanuel a Kazanyban sorra kerülő Universaidéra, előbbi 400 méteres gátfutásban, utóbbi 800 méteres síkfutásban méretteti meg magát. Perényi Gabriella szakosztályvezető elmondta, büszkék versenyzőikre, hogy kijutottak az egyetemisták és főiskolások világjátékára és reméli, meg tudják dönteni saját egyéni csúcsaikat. A DSCI-SI fiatalabb sportolóira – 19 sportiskolás atlétára – a tatabányai Serdülő Országos Bajnokság küzdelmei várnak a hétvégén.

HBN


 

Eredmények

Ezüstérmet szereztek:

Juhász Tamás (junior) – hármasugrás, edző: Szabó Robert

Sárkány Fanni (junior) – 400m síkfutás, edző: Suba László

Bronzérmesek:

Kerekes Gréta (U23) – 100m gátfutás, edző: Donka László

Lesku Norbert (U23) – 110m gátfutás, edző: Suba László

Férfi 4x100m váltó (csapattagok: Bacsó Balázs, Kozák Norbert, Szívós Mihály, Lesku Norbert, edzők: Szabó Robert, Suba László)

További helyezések:

4. hely: Kerekes Gréta – 100m síkfutás, Lesku Roberta távolugrás

5. hely: Kopányi Attila – 1500m síkfutás

6. hely: Sárkány Fanni – 200m síkfutás, Pásti Ferenc – 400m

7. hely: Nagy Rudolf –400m síkfutás, Cservenyák József – hármasugrás, Juhász Tamás – távolugrás, Lesku Roberta – 100m síkfutás

8. hely: Pásti Ferenc – 800m síkfutás, Szívós Mihály – távolugrás

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!