Sport

2013.06.14. 10:41

Uniós Eb-re készülnek a debreceni lányok

Keszthely - Július első hetében Keszthely ad otthont a hölgyek uniós kontinensviadalának, a versengés elit, ifi és junior korosztályban kerül megrendezésre.

Keszthely - Július első hetében Keszthely ad otthont a hölgyek uniós kontinensviadalának, a versengés elit, ifi és junior korosztályban kerül megrendezésre. Nagy Tímea (elit 75kg) biztos indulónak tekinthető, Kaszanyi Fanni (ifi 75kg) jó eséllyel pályázik a részvételre, de Rácz Irén (elit 60kg) számára is kínálkozik esély, hogy ringbe lépjen a Balaton-parti városban.

Az elit és az ifi versenyzők tíz, a juniorok 13 súlycsoportban csapnak össze. A kétszeres világbajnoki bronzérmes, uniós bajnok, Nagy Tímea az olimpiai kategóriában, 75 kilogrammban húz kesztyűt.

- Nagyon sokat futottam, heti öt alkalommal többször is teljesítettem a 4-5 kilométeres távot – érzékeltette Tímea a fizikális felkészülés keménységét. – A 800 méterekkel is jól haladtam, azt hiszem, nem lesz baj a kondimmal. Kesztyűzésben sem volt hiány, akadt olyan nap, amikor a délelőtti és délutáni tréningen összesen 22 menetet nyomtam le. A keszthelyi lesz az első komolyabb versenyem 75 kilóban, erős mezőny várható. A súlyom optimális, jókat szpárringoltam fiúkkal, úgy érzem, rendben leszek. Nincs rajtam semmilyen nyomás az uniós Eb előtt, maximalista vagyok, ha a saját magam által támasztott elvárásoknak megfelelek, akkor azt hiszem, másnak sem lehet majd panasza.

Tatára Kaszanyi Fanni (ifi 75kg) és Rácz Irén (elit 60kg) is meghívást kapott, előbbi indulás szinte biztosra vehető, utóbbinak még küzdenie kell a részvétel jogáért.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!