Sport

2013.06.12. 19:47

Sakkverseny Hajdúszoboszlón

Színvonalasnak ígérkező sakkversennyel köszöntik a nyári szezont Hajdúszoboszlón.

Színvonalasnak ígérkező sakkversennyel köszöntik a nyári szezont Hajdúszoboszlón.

A hajdúsági fürdővárosban korábban hagyományosan rendezték meg az Alföldi-kupát, amelyre rendszerint a szomszéd és távolabbi országokból is érkeztek versenyzők. Nos – hosszú, tízéves szünet után – június 19-e és 23-a között ismét, immáron 18. alkalommal csatáznak majd a pénzdíjakért és a minél jobb helyezésekért a résztvevők.

Úgy fest, a tradíciók felelevenítésének szándéka máris felkeltette a versenyzők érdeklődését, s már mintegy kéttucatnyian jelezték indulási szándékukat itthonról, Romániából, Ukrajnából és Oroszországból. A szervezők legalább félszáz sakkozó részvételére számítanak – nem titkolnak elsősorban az Nemzeti Bajnokság különböző osztályaiban, illetve a megyebajnokságban szereplő hajdú-bihari csapatok játékosait várják –, de akár hetven fő versengését is tudják biztosítani a helyszínen, a Major panzió éttermében.

A hétfordulós, svájci rendszerű nemzetközi viadalra azonban csak a 2251 értékszám alattiak nevezhetnek, mégpedig idősebb Baranyai Szabolcs versenyszervező telefonszámain (06-52-363-262; 06-30-675-57-98), illetve ezen az e-mail címen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!