Sport

2013.06.24. 16:32

Nálunk Berecz a gólkirály

Debrecen - Mindent összevetve a debreceniek játékosa vette be a legtöbbször az ellenfelek kapuját.

Debrecen - Mindent összevetve a debreceniek játékosa vette be a legtöbbször az ellenfelek kapuját.

Jelenlegi helyzetében bravúrt hajtott végre a férfi futsal NB I. 2012/13-as szezonjában a DEAC Futsal Club azzal, hogy megtartotta élvonalbeli tagságát. A cívisvárosi együttes ugyan csak osztályozón tudta bebiztosítani bennmaradását, de ez nem jelenti azt, hogy rossz játékosok alkotnák a gárdát, sőt. Elég csak a DEAC oszlopos tagjára, Berecz Zsoltra gondolni, aki korát meghazudtolóan mozog még mindig a pályán, és szebbnél-szebb gólokat lő. És nem is keveset, hisz ha mindent összevetünk, akkor 43 találattal Berecz az NB I. gólkirálya.

Van még benne

– Sajnos nem úgy ment a csapatnak az elmúlt bajnokságban, ahogy terveztük, mindenesetre jó tanulóév volt, jövőre mindenképp szeretnénk előrébb lépni, és felzárkózni az élbolyhoz – kezdte Berecz Zsolt, aki a saját teljesítményével sincs százszázalékosan megelégedve.

– Ami az egyéni produkciómat illeti, van hiányérzetem, hiszen a sárga és piros lapok miatt nem mindig tudtam a csapatom rendelkezésére állni, bár az is tény, hogy amikor a pályára léptem, akkor minden tőlem telhetőt megtettem, szerencsére szépen termeltem a gólokat. Máskor is szerepelt már sok találat a nevem mellett, mikor például magyar válogatott voltam – tudtuk meg a 38 éves sportolótól, akinek teljesítményére mások is felfigyeltek.

- Több csapat is megkeresett, de mindnek nemet mondtam. Egyrészt, mert szeretek Debrecenben játszani, jó kis közösségünk van, másrészt pedig a jövőben Ausztriában is játszom majd nagypályán, így nem tudnám összeegyeztetni a többivel – fogalmazott Berecz Zsolt, akinek meg sem fordult a fejében, hogy abbahagyja a játékot, amint mondta, ad még magának három jó, és két rossz évet.

Ha harminc meccset nézünk

Az alapszakaszt minden csapat húsz meccsel zárta, ezt követően a felsőági rájátszásban tízszer, míg az alsóágiban nyolcszor léptek pályára az egyletek. Ha csak ezt vesszük alapul, akkor harminc mérkőzésen a győri Da Rocha Aguar Fabio volt a legeredményesebb 41 góllal, viszont ha a DEAC huszonnyolc találkozójához hozzáadjuk a két osztályozót – így lesz szintén harminc – akkor Berecz nyerte a gólkirályi címet 43 találattal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!