Sport

2013.06.10. 17:12

Egyre közelebb a célhoz

Már szinte biztos, hogy bennmarad a Létavértes, az Ebes számára is él még a remény a feljutásra.

Már szinte biztos, hogy bennmarad a Létavértes, az Ebes számára is él még a remény a feljutásra.

Labdarúgás. Az NB III-as tagsága megtartásáért küzdő Létavértes Berdó Péter mesterhármasának köszönhetően 3–0-ra győzte le a Jász-Nagykun-Szolnok megyei első osztály bajnokát, a Tiszafüredet, ráadásul idegenben. A harmadosztályba való feljutásért harcoló Ebesi KKSE a Bakony–csoport hatodik helyezett csapatával, a Körmenddel csapott össze az elmúlt hét végén hazai pályán, a párharc 1–1-es döntetlennel zárult az osztályozó.

Látszott a különbség

– Nagyon örülök a három gólomnak, de ami ennél is fontosabb, hogy a csapat javára tudtam lenni – mondta szerényen Berdó Péter, aki már korábban is jegyezhetett mesterhármast. – Ellenfelünktől azt kaptuk, amire számítottunk, tudtuk, hogy ügyes, technikás játékosok alkotják a csapatukat, ez be is bizonyosodott. Az első félidőben még tudták tartani a lépést, aztán azonban elfáradtak, és kijött a különbség. Kondícionálisan mindenképp felülmúltuk őket, látszott, hogy jobb együttes vagyunk. Szerencsére sikerült megnyugtató előnyre szert tennünk, ami nagy lépés a bennmaradás felé – vélekedett az ifjú labdarúgó, aki azt is elárulta, szurkolnak a másik hajdúsági egyletnek, vagyis az Ebesnek.

A döntő segíthet

– Kicsit csalódott vagyok, nem erre az eredményre számítottunk. Noha tudtuk, van különbség a két osztály között, mégis előnyt szerettünk volna kiharcolni hazai pályán – mondta kissé elkeseredve Tóth Lajos, az ebesiek egyenlítő találatát jegyző játékos, aki természetesen annak örül, hogy gólt szerzett. – Azt hiszem, későn vettük fel a ritmust, nem pörögtünk fel eléggé, bár megvoltak a helyzeteink, nem tudtunk élni velük. De akkor is azt mondom, jobb csapat vagyunk, és ezt a visszavágón bizonyítani is fogjuk – bizakodott a megye I-es bajnok Ebes focistája.

Az Ebesi KKSE csapatára a szombati osztályozó után máris vár a következő megmérettetés: Szabó László tanítványai kedden 17 órától Hajdúszoboszlón vívják meg a Magyar Kupa Hajdú-Bihar megyei selejtezőjének döntőjét, méghozzá a megye II. Északi csoportjának aranyérmese, a Balmazújváros II. ellen.

– Úgy hiszem, jót tesz majd a gárdánknak ez a finálé, a várakozásoknak megfelelő győzelem megfelelő önbizalmat adhat, összerázhatja az együttest – fogalmazott Tóth Lajos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!