Sport

2013.06.26. 13:58

A „Kommandós” jegyet váltott Brazíliába

Budapest, Debrecen - Budapesten kerültek megrendezésre a low-kick és K-1 kick-boksz magyar bajnokság döntői, a viadalon a debreceni Fontana SE öt fővel képviseltette magát, Török Imre győzelmet ünnepelhetett.

Budapest, Debrecen - Budapesten kerültek megrendezésre a low-kick és K-1 kick-boksz magyar bajnokság döntői, a viadalon a debreceni Fontana SE öt fővel képviseltette magát, Török Imre győzelmet ünnepelhetett.

A „Kommandós”, biztos tagja a brazíliai világbajnokságra utazó magyar válogatottnak, de az augusztusi edzőtáborban több Fontana-fighter is csatlakozhat hozzá.

A debreceni Veleczki Zsuzsa hatalmasat küzdött Jánosi Júliával, a bírák 2:1 arányban a Re-Gym sportolóját látták jobbnak. Az eredményhirdetés után a Fontana trénereinek igencsak vissza kellett fogni magukat, de még Jánosi is meglepődött győzelmén. Az újonnan bevezetett elektronikus pontozás is belejátszott az eredménybe, de Zsuzsa fegyelmezetten vette tudomásul vereségét. A Fontana vezetőedzője, Katona Attila szerint inkább így maradjon alul versenyzője, minthogy érdemtelenül szerezzen aranyérmet.

Takács Máté nagy csatára késztette a klasszis Görbicset, a hajdúsági sportoló az első két menetben szorgosan gyűjtögette pontjait, ám veszélyt érző ellenfele a záró etapban belehúzott, s jogosan szerezte meg a kategória aranyérmét.

Balogh Dávid ezüstéremmel zárta az ob-t, a debreceniek kiemelkedő tehetségű fightere sérüléssel küszködve, becsületből indult el a viadalon. Önmagához képest közepes teljesítménye kevés volt a sikerhez, az általa korábban többször legyőzött rutinos Horváth Gyula behúzta a mérkőzést.

Házi döntőt hozott K-1-ben a 91 kilogrammosok fináléja, Nagy Tibor és Török Imre között dőlt el az elsőség sorsa. Szó sem volt klubtársi finomkodásról, a nyíltsisakos csatában a fiúk alaposan kiosztották egymást, mindkettőre számolt a mérkőzésvezető. Az aranyérmet – rutinjának köszönhetően – a „Kommandós” szerezte meg, aki készülődhet az őszi, Brazíliában megrendezésre kerülő vb-re.

A Fontana egyik aranyesélyese, a Törökhöz hasonlóan a TEK állományához tartozó Kulacsik Mirkó (K-1) munkahelyi elfoglaltságai miatt kénytelen volt kihagyni az ob-döntőt. Az augusztusi edzőtáborban azonban meggyőzheti Rehák György szövetségi kapitányt, hogy helye van a vb-csapatban, de a többi, az ob-döntőt – ilyen-olyan okok miatt – vereséggel záró debreceni is arra készül, hogy bizonyítson a brazíliai viadalt megelőző táborban.

Low-kick ob-döntő eredmények:

60kg: Veleczki Zsuzsa (Fontana SE) vs. Jánosi Júlia

67kg: Görbics Gábor vs. Takács Máté (Fontana SE)

K-1 ob-döntő eredmények:

75kg: Horváth Gyula vs. Balogh Dávid (Fontana SE)

91kg: Török Imre (Fontana SE) vs. Nagy Tibor (Fontana SE)

Edzők: Nagy Zsolt, Balogh Norbert

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!