Sport

2013.05.20. 10:51

Ötödik helyet érő sikert arattak

Debrecen - Meggyőző játékkal, 8-6-ra nyerte meg második meccsét a Honvéd ellen a DVSE.

Debrecen - Meggyőző játékkal, 8-6-ra nyerte meg második meccsét a Honvéd ellen a DVSE.

A hazai pályán, hosszabbításban kiharcolt 7-6-os győzelmének hála lépéselőnyben érkezett a DVSE a Groupama Honvéd otthonába szombaton este a rájátszásban. A két győzelemig tartó párharc tétje nem más volt, mint a nemzetközi kupaszereplést érő ötödik hely – melyet kettős győzelemmel a debreceniek hódítottak el.

Noha a mérkőzés elején dr. Kiss Gergely szerezte meg a vezetést a hazaiaknak, a folytatás egyértelműen a debrecenieké volt: előbb Szasa Misics, majd Boris Letica talált be, 2-1-es vendég vezetésnél zárult az első negyed. A következő nyolc percben tovább növelte előnyét a DVSE, Vindisch Ferenc találata, és Kállay Márk duplája után már 5-1-re húzott el Varga Tamás játékos-edző alakulata.

Nem hagyták magukat

A nagyszünetet követően hosszú-hosszú perceket kellett várni egy újabb gólra, két minutummal a játékrész vége előtt Alex Giorgetti-nek „sült el a keze”, illetve a Honvéd is megszerezte második találatát (6-2). Gyors gólváltással indult a negyedik etap, 7-3 után pedig nagyon kapaszkodott a pesti gárda, másfél perc volt hátra, mikor már 7-5-öt mutatott az eredményjelző. A végjátékban Halek Márton akcióból volt eredményes, míg Jansik Dávid gólra váltott egy büntetőt, de ez már semmin sem változtatott, hiszen így is 8-6-os sikert aratott a Debrecen.

Mindez azt jelenti, hogy 2:0-s összesítéssel a cívisvárosiak nyerték meg a két győzelemig tartó küzdelmeket a Kispest ellen, ezzel megszerezve a nemzetközi kupaszereplésre jogosító ötödik helyet.

- HBN -

Vodafone Férfi Vízilabda OB I., Rájátszás 5-6. helyért, 2. mérkőzés

Groupama-Honvéd – DEBRECEN 6-8 (1-2, 0-3, 1-1, 4-2)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!