Sport

2013.05.10. 14:50

Mórahalom ellen a debreceni salakosok

Mórahalom - A szombati csapatversenyt követően pünkösdkor a Gázvezeték utcai oválon köröznek.

Mórahalom - A szombati csapatversenyt követően pünkösdkor a Gázvezeték utcai oválon köröznek.Első alkalommal rendezik meg szombaton a Csongrád megyei Mórahalmon a Debrecen–Mórahalom salakmotoros csapatversenyt, a 16 órától kezdődő viadalon a cívisvárosi brigád nemzetközi vaspapucsosokkal a soraiban veszi fel a küzdelmet a házigazdákkal. A Balogh János távozása után áprilisban megválasztott új elnöktől, idősebb Tabaka Józseftől megtudtuk, hogy ifjabb Tabaka József, Tabaka Róbert és Bencze Zsolt mellett négy nemzet képviselőivel vált teljessé a hajdúsági csapat.

– Az orosz Reant Gafurov, a cseh Josef Franc, a német Christian Hefenbrock és az olasz Guglielmo Franchetti csatlakozott a három magyar fiúhoz, ők heten alkotják majd a debreceni alakulatot.

Bizonyíthatnak az ifjak

A Debrecen Speedway SE elnöke elmondta, remek ütemben haladnak a május 19-re meghirdetett Pünkösd Kupa előkészületei, melyet 16 óra 30 perckor rendeznek a Gázvezeték utcai salakstadionban. A verseny során öt együttes mérkőzik majd meg (futamonként öt motoros csap össze): az ausztrál, a cseh és a szlovén gárdán túl két magyar formáció is felbőgeti a motorokat, a hazai gárdák közül az egyik a tehetséges utánpótlás korú salakosoknak biztosít megmérettetési lehetőséget. Mint Tabakától megtudtuk, a Pünkösd Kupára csak a helyszínen lehet majd megváltani a belépőjegyeket.

HBN-TN

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!