Sport

2013.05.14. 15:44

Dél-koreai skalp is a gyűjteményben

Nyírbátor - Már az ázsiai élversenyzők sem nyugodtak, ha Majoros Bencével találkoznak.

Nyírbátor - Már az ázsiai élversenyzők sem nyugodtak, ha Majoros Bencével találkoznak.A jelek továbbra is arról árulkodnak, hogy zökkenőmentes Majoros Bence átállása a serdülőből az ifjúsági korosztályba, és mindezt nemcsak az itthoni, hanem a nemzetközi porondon is markánsan bizonyítja. A 15 éves nyírbátori versenyző elsőéves ifiként is stabil helyet követel magának a korosztályos válogatottban. amelynek tagjaként legutóbb a spanyol nemzetközi bajnokságon remekelt az ázsiaiaktól is hemzsegő mezőnyben.

Bence a viadal előtt a 147. helyet foglalta el a korosztályos világranglistán, ám azzal, hogy egyéniben bejutott a tizenhat közé, ráadásul előtte rangsorolt riválisokat is legyőzött, garantálható, hogy a századik hely környékére rugózik előre. A legnagyobb skalpot a dél-koreai Cso Szeung-min egyértelmű, 4:1-es legyőzésekor aratta, az ázsiai asztaliteniszező ugyanis az 51. helyen áll. Nem sok hiányzott a még nagyobb bravúrhoz, hiszen a két évvel ezelőtti serdülő Európa-bajnok, az ifi világrangsor jelenlegi 42. helyezettje, a francia Andrea Landrieu ellen 3:2-re is vezetett a Nyírbátorból érkezett legény.

Közel a legjobb nyolchoz

– Az idő sajnos nem volt jó Spanyolországban, de ez bennünket nem zavart, hiszen nem napozni, hanem versenyezni mentünk – kezdte élménybeszámolóját Majoros Bence. – Nem érzem úgy, hogy nehezebb dolgom lenne, mint a serdülők mezőnyében, ez azért lehet így, mert egyre inkább beleerősödöm a mezőnybe. Az egyéni verseny főtábláján a dán és a dél-koreai versenyző legyőzése sem volt egyszerű, a francia ellen pedig szettelőnyöm volt, így egy picit sajnálom az elszalasztott lehetőséget. A csapatverseny során a csoportmérkőzések során meccset sem veszítettünk, majd a portugálok legyőzését követően csak a későbbi győztes koreaiaktól kaptunk ki.

Majoros Bence mostani teljesítménye után is bizton számíthat arra, hogy a következő nemzetközi versenyen is helyet kap a válogatottban. Addig azonban készül, és ezen a héten a világ legjobbjait figyelheti a televízión keresztül, hiszen Párizsban kezdetét vette az egyéni világbajnokság. A magyar csapatban helyet kapott a még ifikorú Lakatos Tamás – őt Bence idén már legyőzte egyszer... Talán nincs is olyan messze, hogy a bátori reménység ne itthonról figyelje a sportág topeseményét.


 

Spanyol nemzetközi bajnokság: Platja d’Aro

Ifjúsági fiúk

  • Egyes. Csoportmérkőzések, 21. csoport: Majoros B. (Nyírbátori ASE)–Wheeler (skót) 3:0, –Park Gang Jon (dél-koreai) 1:3, –Schvab (argentin) 3:2. A csoport végeredménye: 2. Majoros Bence 5 pont – a főtáblára jutott. Főtábla, 1. forduló: Majoros B.–C. Nielsen (dán) 4:3. 2. forduló: Majoros B.–Cso Szeung-min (dél-koreai) 4:1. Nyolcaddöntő: Landrieu (francia)–Majoros B. 4:3.
  • Páros. 1. forduló: a Majoros B., Szudi páros erőnyerő. 2. forduló: C. Nielsen, Rasmussen (dán)–Majoros B., Szudi 3:2.
  • Csapat. Csoportmérkőzések, C csoport: Magyarország–Spanyolország B 3–0 (Majoros B.–Cuevas 3:0), Magyarország–Szlovákia 3–0. A csoport végeredménye: 1. Magyarország 4 – a főtáblára jutott. Főtábla, nyolcaddöntő: Magyarország erőnyerő. Negyeddöntő: Magyarország–Portugália 3–1. Elődöntő: Dél-Korea–Magyarország 3–1. Végeredmény: 3. Magyarország (benne Majoros Bence – Nyírbátori ASE).
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!