Sport

2013.05.09. 15:41

A Szentes kipipálva, jöhet a Honvéd

Szentes, Debrecen - Kettős győzelemmel jutott túl a Szentesen a DVSE, melynek következő ellenfele a Honvéd lesz.

Szentes, Debrecen - Kettős győzelemmel jutott túl a Szentesen a DVSE, melynek következő ellenfele a Honvéd lesz.Az élvonalbeli férfi vízilabda-bajnokság rájátszásában a Debrecen hazai győzelme (10–9) után idegenben 12–7-re nyert a Valdor-Szentesi VK ellen, így összesítésben 2:0-ra nyerte meg az egyik fél második győzelméig tartó párharcot.

A cívisvárosiak a szentesiek elleni első, küzdelmesebb meccs után ezúttal már az elején magukhoz ragadták a vezetést, és végig irányítva a találkozót sima, 12–7-es győzelmet arattak. A DVSE játékosával, Vindisch Ferenccel kerestük a választ, vajon mi lehetett a különbség a két összecsapás között.

Most minden bejött

– Úgy gondolom, a második találkozón mutatott teljesítményünk és az eredmény is reálisabb a hazai derbihez képest. Az előző meccs talán egy kisebb fajta pofon volt számunkra, azt hittük, otthon könnyen legyőzzük a Szentest, ezzel szemben a vendégeknek akkor minden összejött, nekünk pedig semmi. Most ez fordítva történt, pedig ezúttal is csak tudásunk nyolcvan-nyolcvanöt százalékát hoztuk. Egy ilyen kis hullámvölgy – már ha ez nevezhető annak – hat-nyolc mérkőzésenként bekövetkezik minden csapatnál – vélekedett Vindisch Ferenc.

A másik ágon a Groupama-Honvéd mérkőzött meg a BVSC-Zuglóval, abból a párharcból a Honvéd jutott tovább szintén kettős győzelemmel, így a „Kőér utcaiak” ellen folytatja a küzdelmet a DVSE: a tét a nemzetközi szereplést érő ötödik hely.

– A BVSC könnyebb ellenfél lett volna, mint a Honvéd lesz, ettől függetlenül bizakodó vagyok. A kispestiek viszonylag kevesen vannak, és több idősebb játékos is található a keretükben, ezt kihasználhatjuk, fizikálisan mindenképp jobban kell majd bírnunk. Ha három meccs lesz, akkor is kettőt itthon játszunk, ez is javunkra „válhat”. A Szentes ellen tanultakból kiindulva nem szabad hagynunk, hogy ne koncentráljunk eléggé – mondta a debreceni pólós, aki jó esélyt lát rá, hogy jövőre is a cívisvárosban maradjon.

A DVSE és a Honvéd az 5-6. helyért csap tehát össze a rájátszásban, a két nyert meccsig tartó harc első felvonását május 14-én, kedden a Debreceni Sportuszodában rendezik, a „visszavágó” 17-én, pénteken lesz. Cívisvárosi szempontból örömteli hír, hogy Süveges Máténak letelt a négy meccsre szóló eltiltása, így a Honvéd ellen már ő is játszhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!