Sport

2013.04.18. 13:40

Nem kedvezőek az előjelek az MVFC számára

Berettyóújfalu - A rájátszás ötödik fordulójában ismét összetalálkozik a két nagy rivális, az MVFC és az ETO.

Berettyóújfalu - A rájátszás ötödik fordulójában ismét összetalálkozik a két nagy rivális, az MVFC és az ETO.Újabb „randevút ad” egymásnak a férfi futsal NB I. két legjobb csapata, a Mezei-Vill és a Győr, pénteken 19.30-tól Berettyóújfaluban, a Pálfi István Rendezvénycsarnokban csapnak össze a felek. Nem ismeretlenek egymás számára az együttesek, hiszen sokszor találkoztak már: az alapszakasz (2012/13) során kétszer, szeptemberben az újfaluiak győztek 4–3-ra, ráadásul a Magvassy Sportcsarnokban, a visszavágón viszont már a Rába ETO bizonyult jobbnak, az idegenlégiós klasszisokkal megtűzdelt gárda januárban 4–1-re nyert. A tavalyi Magyar Kupa döntősei idén már az elődöntőben összekerültek, ám ezúttal az előző évi MK-győztes Mezei-Vill nem bírt el a zöld-fehérekkel, 4–2-es sikere után így a Győr jutott be a fináléba, melyet meg is nyert. Sőt, 2012 augusztusában a Szuperkupában is összecsaptak a felek, akkor 6–2-es végeredmény született a Rába javára.

Hiányzók hada

– Jelenleg sajnos nem túl sok dolog szól mellettünk: előző meccsünkön két válogatott játékosunk, Trencsényi János és Szécsi Barna is megsérült, Siska Gergő még mindig nem nyerte vissza formáját, Szabó Péter a múlt héten influenzával küszködött, ez meg is látszik rajta, illetve Kiss Attilán ezen a héten jöttek ki a vírusos megbetegedés tünetei. Mindez azt jelenti, hogy az elmúlt napokban hat mezőnyjátékossal tudtunk készülni – adott számot a csapat állapotáról Turzó József, az alapszakaszt a második helyen záró MVFC-Berettyóújfalu vezetőedzője.

– Ettől függetlenül készültünk a Győrre, mint mindig, most is mindent meg fogunk tenni a győzelem érdekében. Amennyire tudom, ellenfelünknek is voltak sérült labdarúgói, azonban ők már rendbe jöttek, így ott lehetnek a találkozón – mondta a tréner, akinek csapata eddig kiválóan szerepel a play off-ban, amint arra Turzó is rámutatott, amikor mindenki egészséges, és teljes létszámmal jelen tudnak lenni a megmérettetéseken, akkor egyben van a gárda.

Az idő közben külföldi játékosaitól megválni kényszerülő Mezei-Vill mérlege tehát nem túl pozitív, sőt, az előjelek sem adnak okot bizakodásra, ám nem szabad elfelejteni, hogy a hajdúságiak épp elégszer bizonyították már, szorult helyzetben is képesek helytállni.

Javítási lehetőség

A rájátszás alsó ágán a bentmaradásért küzdő DEAC Futsal Club is pénteken játssza le az ötödik fordulóban esedékes Rubeola FC Csömör elleni összecsapását. A debreceniek a 2012/13-as bajnokságban nem tudtak nyerni még a Csömör ellen, először hazai pályán kaptak ki 7–3-ra, majd pedig idegenben 9–6-ra. A legutóbb bravúros győzelmet arató Darányi-alakulat a pénteken 19 órakor kezdődő találkozóján szakíthatja meg a Rubeola elleni rossz sorozatát a Csömöri Sportcsarnokban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!