Sport

2013.04.07. 12:06

HTE győzelem a megyei rangadón

A Nemzeti Bajnokság II. osztályában hajdúsági rangadót játszottak szombaton, HTE - Ráthonyi KFT–Eötvös DSE rangadóra került sor.

A Nemzeti Bajnokság II. osztályában hajdúsági rangadót játszottak szombaton, HTE - Ráthonyi KFT–Eötvös DSE rangadóra került sor.

Az előző két egymás elleni találkozóhoz hasonlóan most is nagy presztízscsatára volt kilátás, hiszen a debreceniek szerették volna megőrizni tabellán elfoglalt előkelő helyüket, a HTE pedig szeretett volna visszavágni az előző két mérkőzésen elszenvedett vereségekért. Mindkét gárdában voltak hiányzók, a HTE-nél leginkább Stercel Vivien, míg az Eötvösben Fehér Anna Ditta és Zolnai Vanda hiánya volt érezhető.

Az első szettet 3:0-ás rajttal kezdte az Eötvös, majd felváltva vezettek a csapatok, végül a debreceniek kerültek lépéselőnybe. A böszörményiek azonban nem adták meg magukat, erős nyitásaikkal és határozott támadásaikkal nagy előnnyel nyerték a második játékrészt, így egyenlítettek. A harmadik játszmában tovább tartott a HTE lendülete, és sikerült megfordítaniuk a mérkőzést. A legizgalmasabbra a negyedik szett sikerült. A HTE már 6 ponttal is vezetett, de az Eötvös talpra állt és ismét nyílt lett a mérkőzés. 24:22-nél játszmalabdái voltak a debrecenieknek, de egyéni hibák és két szabálytalan hálóérintést befújó játékvezető ítélet után véget ért a mérkőzés.

A junior találkozón nem voltak izgalmak, a Ráthonyi Kft-Eötvös DSE képzettebb játékosai simán nyerték a mérkőzést.

Felnőtt: HTE –Ráthonyi Kft-Eötvös DSE 3:1 (-23, 10, 20, 24)

HTE: Molnár Lili, Hajdu Anna, Kovács Éva, Papp Lotti, Tóth Kitti, Harangi Zsuzsa. Csere: Roma Judit (libero), Makai Brigitta, Papp Kitti. Edző: Berkes Zoltán.

Ráthonyi Kft – Eötvös DSE: Bacsó Bettina, Jenei Kinga, Pető Tamara, Szabó Kármen, Kovács Katalin, Bardócz Brigitta. Csere: Marczin Daniella (libero), Tóth Nikolett Lili, Nagy Noémi, Paczier Erika, Vegera Lívia. Edző: Szombathy András.

Junior: HTE –Ráthonyi Kft-Eötvös DSE 0:3 (-12, -5, -12)

HTE: Nagy Rózsa, Kádár Bernadett, Papp Lotti, Kiss Bettina, Papp-Lukács Dóra, Győr Kinga. Csere: Bakó Tímea, Csontos Anna, Papp Eszter. Edző: Csontos Tibor.

Ráthonyi Kft – Eötvös DSE: Bacsó Bettina, Bardócz Brigitta, Mező Beatrix, Fehér Zsófia, Szabó Csenge, Marczin Daniella. Csere: Nagy Noémi, Pető Tamara. Edző: Szombathy András.

A HTE legközelebb április 13-án Tiszavasváriba utazik, az Eötvös DSE április 14-én 15 órakor a Jászberényi RK együttesét fogadja. Mindkét összecsapás döntő lehet a bajnoki érmek sorsának szempontjából.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!