Sport

2013.04.10. 13:50

Fontana-sikerek light-contactban is

Debrecen - Egy arany-, három ezüst- és egy bronzérmet szereztek Major Zsolt tanítványai a kadet és junior országos bajnokságon.

Debrecen - Egy arany-, három ezüst- és egy bronzérmet szereztek Major Zsolt tanítványai a kadet és junior országos bajnokságon.Nemcsak a felnőtt versenyzők tartoznak az élvonalba, a Fontanánál az utánpótlás ott toporog a nagyok sarkában. Ezt bizonyítják a Szigetszentmiklóson megrendezett kadet és junior light-contact magyar bajnokság eredményei is.

A light-contact gyorsaságot, kitűnő állóképességet kíván, tökéletesen alkalmas a technika csiszolására. Azok a korosztályos versenyzők, akik a tatamis, könnyedebb stílusból lépnek át a ringes, full-contact szabályrendszerbe, szinte rögtön a legjobbak közé tartoznak. A light-contact kitűnő előiskola a későbbi zúzós bunyóhoz. A Fontanánál tudatos szakmai építkezés folyik, de a hagyományokat is szem előtt tartják, a csapat több korábbi sportolójának gyermeke is a klub versenyzője. A korábbi remek fighter, Füzesi Ferenc lánya bizonyította, az alma nem esik messze a fájától, Ágota aranyérmet szerzett a kadet II-es korosztályban. Major Zsolt edző remek szakmai és pedagógiai érzékét dicséri, hogy csak akkor engedte magyar bajnokságon indulni tanítványát, amikor arra már felkészültnek érezte. A debreceniek üdvöskéje élete első rangos versenyén a dobogó tetejére állhatott.

Nem lenne meglepetés, ha a 17 éves, 194 centiméter magas Szima László néhány év múlva a K-1 Magyar Nagydíjon vitézkedne, a klub egyik legnagyobb reménysége az országos bajnokság döntőjében csak a többszörös korosztályos Európa-és világbajnok szombathelyi Farkassal szemben maradt alul, nagy csatában.

Tehetségnek nincs híján a hatéves kora óta kick-bokszoló Mádi Bálint sem, a hajdúböszörményi tagozat harcosa furcsa bírói döntés után lett ob-harmadik. Bálint két győztes meccs után az elődöntőben magasan verte szigetszentmiklósi ellenfelét, a bírák azonban máshogy döntöttek. Az ellenfél táborából viszont többen sportszerű gesztust gyakoroltak, közölték Major Zsolt edzővel, nem értenek egyet a bírák döntésével, s gratuláltak a debreceni fiúnak.

Eredmények:

kadet I

42kg: II. Nagy Máté

kadet II

60kg: I. Füzesi Ágota

52kg: III. Mádi Bálint

junior

57kg: II. Balogh László

+94kg: II. Szima László

Edző: Major Zsolt

Vezetőedző: Katona Attila

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!