Sport

2013.04.19. 11:37

A világversenyekért hajtanak

Debrecen - Jól szerepeltek a Fontana SE harcosai a Szentendrén megrendezett full-contact, K-1 és low-kick magyar bajnoki fordulóban: többen bekerültek az országos bajnokság fináléiba, harcban állnak a világversenyekre való kijutás jogáért.

Debrecen - Jól szerepeltek a Fontana SE harcosai a Szentendrén megrendezett full-contact, K-1 és low-kick magyar bajnoki fordulóban: többen bekerültek az országos bajnokság fináléiba, harcban állnak a világversenyekre való kijutás jogáért.

Az egyébként 60 kilogrammban versenyző Veleczky Zsuzsa (low) bevállalta a 70 kilós súlykategóriát, nem is vallott szégyent, ám technikájával nem tudta riválisa fizikai fölényét kiegyenlíteni, nagy csata után, alulmaradt Boros Katával szemben.

Sándor Kornél (full, 67kg) Görbics Gáborral verekedett hatalmasat. A látványos, szép akciókat hozó mérkőzésen Görbics bizonyult jobbnak, de Sándornak is jár a dicséret, nem csak az ezüstéremért.

Görbics low-kickben egy másik Fontana-fighterrel is összecsapott, a jövő bajnokaként számon tartott, elsősorban K-1-ben jeleskedő Takács Máténak – bár nagyot hirigelt – meg kellett hajolnia riválisa tudása előtt.

Perge Bence (K-1, 63,5kg) a későbbi ezüstérmes Géczeivel vívott nagy csatát az elődöntőben, de remek kéztechnikája még nem volt elég a komplex tudású békéscsabai ellen, 2:1-re Géczei nyerte a küzdelmet.

A debreceniek rutinos fightere, a már edzőként is bizonyító Nagy Zsolt (K-1, 67kg) többéves kihagyás után lépett ringbe. Nem volt szerencséje, egy térdes után felszakadt az arcbőre, így sérülés miatt kénytelen volt feladni Kiss elleni fináléját.

Balogh Dávid (K-1, 75kg) a kőkemény, bunyós alapokkal rendelkező Móga ellen is bizonyította klasszisát, a pazar ütésváltásokat hozó ütközetet, elsősorban lábtechnikájának köszönhetően, 3:0-ra abszolválta a debreceni tehetség.

Két elitzsaru, a TEK kötelékébe tartozó Kulacsik Mirkó (full, 91kg) és Török Imre is a Fontanát erősítette. Kulacsik esélyt sem adott Preinernek, minden tekintetben felülmúlta lelkes veresegyházi riválisát. Az egyébként K-1-ben és thai-bokszban jeleskedő Török Imre (91kg) low-kickben méretette meg magát. A „Kommandós” magabiztos győzelemmel jutott a döntőbe, ahol azonban visszalépett TEK-es kollégája, edzőtársa, a világbajnok Novák Jenő javára.

Katona Attila több szemszögből figyelte a mérkőzéseket, vezetőedzőként drukkolt a Fontana sportolóinak, szövetségi kapitányként pedig a kerettagok formáját figyelte.

- Több válogatott formája bizakodásra ad okot a világjátékok és a világbajnokságok előtt. Az ob-k után a legerősebb csapatot jelölöm ki, érmeket, helyezéseket várok a világversenyeken. Bízom benne, több Fontana-sportoló is kiharcolja a nemzetközi megmérettetéseken való indulás jogát – nyilatkozta a Naplónak Katona Attila.

A low-kick és K-1 magyar bajnokság fináléi júniusban, Budapesten kerülnek megrendezésre, a győztesek kvalifikálják magukat az október végi, Sao Paoló-i világbajnokságra.

A full-contact országos bajnoki döntőit szeptemberben, Debrecenben bonyolítják le, a legjobbak az októberi törökországi világbajnokságon bizonyíthatják tudásukat. Világjátékokat is rendeznek a stílusban, az októberi viadalnak Szentpétervár ad otthont.


 

Eredmények:

Full-contact

91 kg: I. Kulacsik Mirkó

67 kg: II. Sándor Kornél

Low-kick

70 kg: II. Veleczky Zsuzsa

67 kg: II. Takács Máté

91 kg: II. Török Imre

K-1

75 kg: I. Balogh Dávid

67 kg: II. Nagy Zsolt

63,5kg: III. Perge Bence

Edzők: Katona Attila, Major Zsolt, Nagy Zsolt, Balogh Norbert

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!