Sport

2013.03.05. 14:23

Vívás - Nagy létszámú mezőny Hajdúhadházon

Hajdúhadház - A DHSE-Pmd Vívóegyesület a Hajdúhadházi, Földi János Kéttannyelvű Általános és Alapfokú Művészetoktatási Intézménnyel karöltve vívóversenyt rendezett a hétvégén.

Hajdúhadház - A DHSE-Pmd Vívóegyesület a Hajdúhadházi, Földi János Kéttannyelvű Általános és Alapfokú Művészetoktatási Intézménnyel karöltve vívóversenyt rendezett a hétvégén.A versenyen az általános iskolában 2012. szeptembere óta a vívás fortélyait tanuló fiatalok indulhattak el.

A DHSE fiatal versenybíróinak és edzőinek koordinálásában egy remek hangulatú versenyen mérethette meg magát a mintegy negyven főt számláló mezőny. A selejtezőket és a tábla küzdelmeit párbajtőr szabályok szerint, műanyag fegyverekkel rendezték meg, de a két döntőt az országos versenyek hivatalos felszereléseiben vívhatták le a legjobbak.

A lányoknál a 4.b. osztályos Nagy Gabriella diadalmaskodott. Nagyon örültem a győzelmemnek. Szeptember óta heti két edzésre járok és nagyon szeretem a vívást – nyilatkozta a győzelmét követően Gabriella.

A harmadik helyen végzett Lakatos Irén Róza szerint nagyon jók Sanyi bácsi (Nyisztor Sándor, olimpikon párbajtőrvívó a szerk.) edzései, szereti a foglalkozásokat. Elmondta, hogy kicsit csalódott volt az elődöntőt követően, mert szeretett volna igazi vívófelszerelésben vívni. Irén a jövőben szeretne országos versenyeken is indulni.

A fiúk mezőnye is hatalmas küzdelmet hozott, aminek a végén a 4. E osztályos Setét Róbert mutatott be igazi olimpikonhoz hasonló ünnepi táncot.

A verseny díjait a gyermek korosztályban magyar ranglistavezető Vértesi Lili adta át.

A szervezők szeretnének a jövőben is hasonló hangulatú, népes versenyeket szervezni a Hajdúhadházi vívópalánták számára.

Villáminterjú:

A fiú verseny győztesével Setét Róberttel készített villáminterjút a DHSE-Pmd vívóedzője.

Kedves Robi gratulálok a győzelmedhez, egész nap nagyszerűen vívtál, elárulnád nekem a titkodat?

Setét Róbert: Köszönöm szépen! Ebben az évben kezdtem el vívni és már is megnyertem az első versenyemet, aminek nagyon örülök. Nyisztor Sanyi Bácsi nagyon sokat foglalkozik velünk, sokat játszunk és vívunk edzésen. Sanyi bácsi olyan, mint egy igazi barát. Meghallgat bennünket, de ha rosszak vagyunk, akkor nagyon szigorú tud lenni.

Úgy ünnepeltél, mint egy igazi profi. Honnan láttad, hogy a nagyok miként ünnepelnek?

Setét Róbert: A tévében nem szoktam vívást nézni. Amikor beadtam az utolsó együttes találatot annak nagyon örültem. Ezért dobtam fel a kezeimet.

Miért ajánlanád a vívást azoknak, akik még nem próbálták ki?

Setét Róbert: Mert jók az edzések. Mindannyian nagyon szeretünk ide járni, mert törődnek velünk. Soha nem gondoltam volna, hogy igazi fegyverekkel vívhatok itt az iskolában.

Végeredmények:

Leány párbajtőr:

1. Nagy Gabriella 4B

2. Kiss Dóra 3B

3. Lakatos Irén Róza 4E

3. Pető Natália Nikoletta 3B

Fiú Párbajtőr:

1. Setét Róbert 4E

2. Szilágyi Szabolcs 4B

3. Boros László 4E

3. Nagy Tamás 3B

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!