Sport

2013.03.20. 16:11

Világsztárok a salak Eb debreceni elődöntőjében!

Debrecen - A legfrissebb információk szerint jelenlegi és egykori GP-menőt is láthat a hajdúsági publikum.

Debrecen - A legfrissebb információk szerint jelenlegi és egykori GP-menőt is láthat a hajdúsági publikum.Miután új promótere lett a salakmotoros egyéni Európa-bajnokságnak, egyértelművé vált, hogy minden eddiginél nívósabb küzdelemsorozat vár azokra a pilótákra, akik neveznek a megmérettetésre.

Az már korábban eldőlt, hogy a döntő négy fordulóból áll majd, s ezeken a versenyeken starthoz áll Tomasz Gollob, Nicki Pedersen, Emil Szajfutgyinov, Andreas Jonsson és a tavalyi Európa-bajnok Ales Dryml.

Viszont a többi hely még kiadó, azaz a kvalifikációs sorozat legjobbjai csatlakozhatnak a kiemelt sztárok mellé.

Amint arról a Napló korábban már beszámolt, május 1-jén Debrecen lesz a házigazdája az Eb egyik elődöntőjének, így várható volt, hogy az idény első hajdúsági salakviadalán kiemelkedő tudású vaspapucsosokat láthat a nagyérdemű. A Speedway European Championships (SEC) hivatalos Facebook-oldala közzétette a lengyel versenyzők nevezését a kontinensviadalra, így kiderült, Krzysztof Kasprzak és Janusz Kolodziej személyében igazi világsztárok érkeznek a cívisvárosba a polákoktól. A lengyel élversenyzők közé tartozó válogatott motorosok közül Kasprzak tavaly megnyerte a GP Challenge-et, így bejutott az idei Grand Prix szériába, míg Kolodziej 2011-ben volt tagja a salakos világ krémjének. Egy biztos, a lengyel klasszisok érkezésével már garantálható a sztárparádé a Gázvezeték utcai salakstadionban a munka ünnepén.

HBN-BN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!