Sport

2013.03.11. 18:52

Jani bá’ sokkal több volt mint egy edző

Nyíregyháza - Brekk János a hétfő délutáni edzés előtt elbúcsúzott a játékosoktól, a klub dolgozóitól, még nincs meg az új tréner.

Nyíregyháza - Brekk János a hétfő délutáni edzés előtt elbúcsúzott a játékosoktól, a klub dolgozóitól, még nincs meg az új tréner.Ez a hétfő nem olyan volt mint az eddigiek. A program a megszokott volt, délelőtt azoknak volt edzés, akik sérülésből épülnek fel, vagy nem játszottak a hétvégi bajnokin.

Életben tartotta a klubot

A szombatin, amikor hazai pályán nagy pofont kapott a Nyíregyháza Spartacus, hiszen a mezőkövesdiek három gólt szerezve vitték el a három pontot. Nem olyan hétfő volt, mint az eddigiek, mert a délutáni futóedzés előtt már tudták a játékosok, hogy Brekk János szakmai igazgató felállt a kispadról.

Jani bá’, ahogyan sok játékos hívta, hétfőn délután ott volt a klubházban és a tréning elköszönt az iroda dolgozóitól, a játékosoktól, mindenkitől. érzelmektől nem volt mentes a búcsú, hiszen jó pár játékos személye miatt jött a Szparihoz.

– Amikor tudomást szereztünk a lemondásról, többen is hívtuk Jani bát. A délutáni edzés előtt bejött az öltözőbe és elmondta, hogy miért döntött így. A csapatért, értünk és a klubért tette mindezt. Minden játékos nagyon sajnálja, hogy így történt, hiszen miatt focizunk most a Szpariban. Ő több volt mint egy edző, hiszen ő tartotta életben a klubot, aki szereti a nyíregyházi focit, azt ezt nem felejtheti el.

Csak köszönet jár neki

A csapat nevében megköszöntem mindazt, amit eddig értünk és a klubért tett és kértük, hogy a jövőben is legyen valamilyen módon a csapat mellett. Jó páran elérzékenyültünk amikor kilépett az öltözőből. Mi is nagyon sajnáljuk a szombati vereséget, Szolnokon szeretnénk majd feledtetni ez a kudarcot. nyilatkozta lapunknak hétfőn este Minczér Tibor csapatkapitány.

Az élet nem áll meg, Sipos Zoltán, a klub ügyvezető igazgatója keresi az új vezetőedzőt. Lapunk érdeklődésére elmondta, hogy amíg nincs konkrét megállapodás, addig semmit sem szeretne mondani. Azt viszont kijelentette, hogy a szombati, Szolnok elleni idegenbeli mérkőzésen már az új edző fog dirigálni. Addig Márton István pályaedző és Téglási Gábor kapusedző tartják majd a foglalkozásokat.

KM-ML


Köszönet jár azért, amit a nyíregyházi fociért tett

– Nem titok, ha Brekk János nincs, akkor nem szálltam volna be a fociba. A fanatizmusa, a tervei azonban meggyőztek. Hónapokon keresztül tárgyaltunk, és talán sokan emlékeznek rá, nem volt zökkenőmentes a csapat tulajdonjogának átvétele. Néha egymásban is tartottuk a lelket, egy-egy szituációban hol ő, hol én akartam feladni.

– Az, hogy idáig eljutottunk, nagyban köszönhető neki, ezért is döntöttünk úgy, hogy tiszteletben tartjuk elhatározását, és elfogadjuk lemondását. Ezúton is szeretném megköszönni neki azt a munkát, amit a nyíregyházi labdarúgásért, a Nyíregyháza Spartacusért végzett– nyilatkozta a klub honlapján Révész Bálint, a csapat tulajdonosa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!