Sport

2013.03.05. 11:53

Fokozódó izgalmak, újabb szűkítés a gyorskorcsolya vb-n

Debrecen - Szerdán eldől, kik indulhatnak egyéniben, s mely versenyzők alkotják a magyar csapatokat váltóban.

Debrecen - Szerdán eldől, kik indulhatnak egyéniben, s mely versenyzők alkotják a magyar csapatokat váltóban.Már csak három nap van hátra a debreceni Rövidpályás Gyorskorcsolya Világbajnokságig, így természetesen egyre nagyobb a feszültség a versenyzőkön, és a szakvezetésen. A szakmai stábnak is komoly döntéseket kell még hozniuk, hiszen szerdán eldől, kik indulhatnak az egyéni számokban, s mely négy-négy koris alkotja majd a magyar csapatot a váltóban.

Vasárnap már egy keretszűkítésen átesett a válogatott, a döntés értelmében a férfiaknál Oláh Bencének és Lóth Dávid Manónak nem lesz lehetősége a bizonyításra a vb-n, míg a hölgyeknél az amúgy porckorongproblémákkal küszködő Darázs Rózsa szorult ki a gárdából.

A férfiaknál a januári Malmőben megrendezett Európa-bajnokságon bronzérmes négyes, Knoch Viktor, Liu Shaolin Sándor, Burján Csaba és Béres Bence mellett a debreceni Nagy Konrád várhatja az újabb csapatkijelölést.

A nőknél nem változott a helyzet a svédországi kontinensviadal óta, az akkor a negyedik helyen végző csapat tagjai (Keszler Andrea, Lajtos Szandra, Kónya Zsófia, Heidum Bernadett, Tóth Patrícia) készülnek gőzerővel a debreceni vébére.

HBN

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!