Sport

2013.03.07. 14:26

„Minden idők legnehezebb világbajnoksága”

Debrecen - A pénteken kezdődő debreceni Rövidpályás Gyorskorcsolya Világbajnokság utolsó felvezető sajtótájékoztatóját tartották a cívisvárosi Ikon étteremben. Az eseményen a magyar válogatott reménységei és a szövetségi kapitány mellett nemzetközi klasszisok is meséltek a felkészülésükről, céljaikról.

Debrecen - A pénteken kezdődő debreceni Rövidpályás Gyorskorcsolya Világbajnokság utolsó felvezető sajtótájékoztatóját tartották a cívisvárosi Ikon étteremben. Az eseményen a magyar válogatott reménységei és a szövetségi kapitány mellett nemzetközi klasszisok is meséltek a felkészülésükről, céljaikról.Magyarország kontinensbajnoka, Heidum Bernadette kicsit feszülten várja a pénteki startot.

– Szerdán pengeproblémáim voltak, ezért még este is rámentem a jégre, de majd az utolsó edzésen dől el, hogy sikerült-e megoldani a gondot. Nem tagadom, kicsit stresszes vagyok a verseny előtt, de remélem, az idegesség majd elszáll a futam előtt. Otthon érzem magam Debrecenben, és nem foglalkozom a jég minőségével. Mindenki ugyanazon a pályán korizik majd, és a legjobb győz! Úgy érzem, a döntő elérése még nem reális cél a számomra, főleg annak fényében, hogy minden idők legnehezebb világbajnoksága lesz a debreceni.

Hazánk újdonsült junior világbajnoki bronzérmese, Liu Shaolin Sándor némi meglepetésre azt nyilatkozta, hogy a fiatalok számára kiírt világversenyen még nem volt csúcsformában, éppen ezért bízik abban, majd a cívisvárosban a legjobbját tudja nyújtani.

– Remélem, nem leszek túl ideges, és fel tudok nőni a feladathoz – fogalmazott az ifjú titán, aki a férfi váltó esélyeiről is beszélt. – Megdöbbentünk, amikor megtudtuk, hogy Kanada, Korea és Kína ellen kell koriznunk az elődöntőben. De nem adjuk fel, a lényeg, hogy együtt menjünk a mezőnnyel, és várjunk az adódó lehetőségekre, amiket kihasználhatunk.

Telegdi Attila szövetségi kapitány nem fogalmazott meg számszerű elvárásokat a versenyzők eredményeivel kapcsolatban. – Akkor már elégedettek leszünk, ha életük futását megközelítik a fiúk és a lányok. A legesélyesebb versenyzőink, Knoch Viktor és Heidum Bernadette esetében az elődöntős helyezés kiharcolása a realitás, persze ebben a sportágban a csoda és a szerencsefaktor is nagy szerepet játszhat. Remélem, bátran, önbizalommal telve lépnek jégre a magyarok!

A kanadai olimpiai bajnok Charles Hamelin zsinórban 10. világbajnokságára készül.

– Ez óriási kihívás a számomra, aminek szeretnék megfelelni. Jól sikerült a felkészülésem, a budapesti edzőtáborozás és a debreceni edzések is elérték céljukat. Bízom benne, hogy a lehető legjobb eredményt érem el.

Arianne Fontana, az olaszok Európa-bajnoka elmondta, ez lesz a második világbajnoksága.

– Való igaz, van már egy bronzérmem, ami most is nagyszerű eredmény lenne, de nyerni jöttem Debrecenbe. Tudom, nem lesz egyszerű feladat, hiszen komoly riválisaim vannak, ám kész vagyok a harcra! – mondta magabiztosan a talján hölgy.

HBN-BN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!