Sport

2013.03.25. 12:08

Debreceni aerobikosok a Világjátékokon

A kvótát már megszerezték a magyarok, most már „csak” a válogatottba kell bekerülni.

A kvótát már megszerezték a magyarok, most már „csak” a válogatottba kell bekerülni.A Magyar Torna Szövetség információi szerint a step aerobik és a sportaerobik-csoport is ott lesz a július 25. és augusztus 4. között megrendezendő kolumbiai Világjátékokon. Miután Irak válogatottja visszalépett a szerepléstől, így a magyarok a világbajnokságon elért helyezésükkel kiharcolták az indulási jogot Caliba.

Valaki kimarad

Ez kifejezetten jó hír a debreceni sportaerobikosoknak, hiszen többen is jó eséllyel pályáznak a csapatba kerülésre.

– A Világjátékokon egy ötfős gárda, plusz egy tartalék versenyző képviseli hazánkat. Jelenleg hét sportolónak van esélye bekerülni a keretbe, a debreceni Flex-HD-tól Hegyi Dórának, Szörényi Ágotának, Bakó Anettnek és Hagymási Alexandrának, a szintén cívisvárosi Tótágas ASE-től Nagy Dorinának, míg a Budaörsi DSE-től Lendvay Dórának és Lendvay Rékának van még esélye bekerülni az utazó kontingensbe – nyilatkozta a Naplónak Kovácsné Laurinyecz Julianna, a válogatott edzője, aki egyben a Flex-HD szakvezetője is. A szakember elárulta, nagyon nehéz döntés előtt állnak segítőjével, Kovács Judittal, de pár héten belül csapatot hirdetnek.

Érdekesség, hogy a legutóbbi, 2009-ben, a tajvani Kaoshiungban megrendezett Világjátékokon Hegyi Dóra, Bakó Anett, Szörényi Ágota és Nagy Dorina már indult, akkor Andrejszki Zsófiával, Szalóki Emesével és Kökényesi Noémivel kiegészülve a kimagasló 5. helyet szerezte meg a magyar csapat.

HBN


Kik szerepelhetnek?

A Világjátékokon azon a sportágak képviselői lehetnek ott, amelyek nem szerepelnek az olimpia programján. A játékokat mindig a nyári olimpiát követő évben rendezik meg.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!