Sport

2013.03.01. 14:41

Azt kell nyújtaniuk, amire képesek

Debrecen, Balmazújváros - Híres Gábor a DVSC-DEAC otthonában is győzelmet remél a Balmazújvárostól.

Debrecen, Balmazújváros - Híres Gábor a DVSC-DEAC otthonában is győzelmet remél a Balmazújvárostól.Megyei rangadóval indul az NB II. Keleti csoportjának tavaszi szezonja, vasárnap 14.30-tól a DVSC-DEAC a Balmaz Kamilla Gyógyfürdő együttesét látja vendégül az Egyetemi Sporttelepen. A hazaiak szakvezetője, Szalánczi Tamás a pénteki számunkban nyilatkozott az összecsapás várható végkimeneteléről, ezúttal pedig az újvárosi tréner, Híres Gábor osztotta meg gondolatait olvasóinkkal.

Alkalmazkodni kell

Az ötvenöt éves edzővel legutóbb a balmazújvárosiak törökországi edzőtábora előtt beszéltünk, most a kint eltöltött egy hétről is szót ejtettünk.

– Mondanom sem kell, hogy kiváló körülmények között, remek talajú pályákon tudtunk készülni az edzőtáborban – kezdte mondandóját Híres. – Kevés NB II-es csapat mondhatja el magáról, hogy külföldi táborozáson vett részt, úgy vélem, jó erőben van a társaság, tehát jól sikerült a felkészülésünk, bár a puding próbája majd az evés lesz. Hazatérésünket követően egy edzőmeccsünk elmaradt a nagy hó miatt és többször is műfűre kényszerültünk, de emiatt sem szeretnék panaszkodni, Magyarországon élünk, az itteni klímához kell alkalmazkodnunk.

Kicsivel jobbnak lenni

A szakember elmondta, hogy a török túra alatt belső szalagszakadást szenvedett Kiss Lászlón kívül mindenki harcra készen várja a rajtot.

– Valószínűleg elcsépeltnek hat, de a Balmazújvárostól mindig és mindenki ellen győzelmet remélek – folytatta Híres. – Nem várok el túl sokat a játékosaimtól, csak annyit, hogy teljes odafigyeléssel, a megbeszéltekhez a végsőkig ragaszkodva tegyenek meg mindent a sikerért, ha ez megvalósul, bárki ellen a győzelem reményében léphetünk pályára. A DVSC-DEAC ellen is ezt kérem, de jól tudom, hogy nem vár ránk könnyű mérkőzés, mert a debreceni utánpótlás méltán országos hírű. Biztos, hogy a cívisvárosi fiatalok is mindent megtesznek a siker érdekében, ráadásul nem tudhatjuk, az első csapat keretéből kik fognak pályára lépni ellenünk. Ez a bizonytalanság nehezíti a dolgunkat, mert szeretem feltérképezni az éppen aktuális ellenfelünket. De bízom benne, ha csak egy kicsivel is, de mi leszünk jobbak vasárnap délután és győztesen hagyjuk el a pályát Debrecenben!

HBN-TN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!