Sport

2013.01.03. 13:35

Hosszútávúszó Országos Bajnokság Debrecenben

Úszás - A jövő vasárnapi Hosszútávúszó ob-n Risztov Évának is tapsolhatnak a debreceniek.

Úszás - A jövő vasárnapi Hosszútávúszó ob-n Risztov Évának is tapsolhatnak a debreceniek.Első alkalommal rendezik meg a cívisvárosban a medencés Hosszútávúszó Országos Bajnokságot. A viadal január 13-án, vasárnap lesz. A rendezvény helyszíne a 31. Úszó Európa-bajnokságnak is otthont adó Debreceni Sportuszoda, a rendező pedig a már jól bevált „páros”, a Debreceni Sportcentrum Nonprofit Kft. és a Magyar Úszó Szövetség.

Öt korosztály

A bajnokság célja az országos maratonúszó medencés bajnoki címek és helyezések eldöntése, a viadal ugyanakkor előválogató is a 2013-as nyíltvízi világversenyekre.

A Hosszútávúszó ob-n három távon, öt korosztályban versenyeznek majd hazánk legjobbjai. Az 1500 méteres gyorsúszó számban a fiatalabbak, a 10-11 évesek (2001-2002-es születésűek) valamint a 12-13 évesek (1999-2000-es születésűek) versenyezhetnek. A 3000 méteres gyorsnak a 12-13 évesek (1999-2000-es születésűek), az ifjúsági, a junior valamint a felnőtt korosztályú úszók vághatnak neki. A leghosszabb, 5 kilométeres távot a juniorok és a felnőttek teljesíthetik.

Risztov is a medencében

A Magyar Úszó Szövetség alelnöke, a Sportcentrum ügyvezető igazgatója, Orendi Mihály a verseny kapcsán elmondta, nemcsak azért fontos ez az ob Debrecennek, mert először rendeznek itt medencés hosszútávúszó országos bajnokságot, hanem azért is, mert a nagyközönség most először láthatja versenyezni Risztov Évát olimpiai bajnokként.

A január 13-i viadalra a tervek szerint nem kell majd belépőt fizetni. A rendezők szeretnék, ha megtelnének a Sportuszoda lelátói és minél többen szurkolnának hazánk mintegy 50 legjobb hosszútávúszójának.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!