Sport

2013.01.09. 13:43

A Factum Tiszaújvárosban lesz otthon

Kosárlabda - Továbbra sem edzhetnek az Oláh Gáboron az élvonalbeli debreceni kosarasok.

Kosárlabda - Továbbra sem edzhetnek az Oláh Gáboron az élvonalbeli debreceni kosarasok.Kényszermegoldásokkal készül a Factum Sport Debrecen a soron következő mérkőzéseire, miután még mindig nem tudták rendezni tartozásukat a Sportcentrum felé, így továbbra sem vehetik birtokba az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokot.

Városvezetőkre várva

– Elkeserítő a helyzet, bíztam abban, hogy a hét elején egyeztethetek Pajna Zoltán, sportért felelős alpolgármesterrel, de még mindig nem sikerült találkoznunk. Nem azt akarjuk, hogy a városvezetés oldja meg a helyzetünket, de azt tudni szeretnénk, mi a jövőbeni elképzelésük a Factummal kapcsolatban – fakadt ki a Naplónak Takács Endre, a Factum-Sport Kft. ügyvezetője, aki elárulta, január második felében szponzori pénzhez jut majd a klub.

Az otthontól távol

Miután az élvonalbeli kosarasok nem tréningezhetnek eddigi otthonukban, az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban, így adódik a kérdés, Jason Okrzesik hol készíti fel tanítványait a következő meccsekre? – A gárda ott gyakorol, ahol eddig az utánpótlás csapataink készültek, azaz a rendőrség Mikes Kelemen utcai sportcsarnokában. Hetente négyszer vehetik birtokba a létesítményt a fiúk, igaz az időbeosztás elég változatos, hiszen 15 órai és 20.30-as kezdés is szerepel a programban. Amikor nem tudunk teremben edzeni, akkor a csapat videózással és taktikai megbeszélésekkel hangol a következő meccsre – fogalmazott a klub első embere, aki hozzátette, a tiszaújvárosi kosaras egyesület felajánlotta segítségét a Factumnak, ennek köszönhetően a debreceniek a január 19-én a cívisvárostól mintegy 75 kilométerre fekvő településen fogadják a Zalaegerszeg alakulatát a bajnokságban.

A honi pontvadászatban addig még vár egy összecsapás Boros Gáborékra, szombaton Sopronban vendégszerepelnek, majd még két Magyar Kupa találkozó következik, s mivel a hajdúságiak feladták pályaválasztási jogukat, így az Alba Fehérvár elleni mindkét meccs Székesfehérváron lesz január 15-én és 16-án.

HBN-BN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!