Sport

2012.12.28. 15:34

Kálucz Martin Mahacskalában vereséget szenvedett, de a kudarc nem töri meg a 20 éves fiatalembert

Küzdősport - A Hungarian Pitbull Fighters fiatal sportolója, Kálucz Martin Dagesztán fővárosában, Mahacskalában küzdött Samkal Kerimovval a New Fighting Championship MMA Európa-bajnoki címéért.

Küzdősport - A Hungarian Pitbull Fighters fiatal sportolója, Kálucz Martin Dagesztán fővárosában, Mahacskalában küzdött Samkal Kerimovval a New Fighting Championship MMA Európa-bajnoki címéért.

A meccset a jónevű orosz világbajnok karfeszítéssel nyerte, ráadásul a 20 éves debreceni fighternek eltört a kézközépcsontja.

Ez egy más kávéház

– Nem tetszik, hogy nagyon sok sportoló eladja magát a médiában, kamu összecsapásokat rendeznek nekik és éltetik magukat – kezdte a beszélgetést a debreceni pitbull. – Nem nagyképűség, de vannak, akik a teljesítményüket hozzám hasonlítják, mert annyi meccset nyertek, mint én. A különbség viszont az, hogy ők olyan embereket vernek meg, akik edzés nélkül mennek el ellenfélnek. Én pedig olyanokkal küzdök, akik külön rám készülnek, mert már hónapokkal az összecsapás előtt ki van írva a mérkőzés. Általában én utazom és ez megnehezíti a helyzetemet, voltam Lengyelországban, Németországban és kétszer az osztrákokhoz is én mentem el. Idegen környezetben kellett bokszolnom, és úgy vertem meg az ellenfeleimet, ezért úgy érzem, az én győzelmeimnek nagyobb az értéke.

Most elutaztam Oroszországba egy nagyon-nagyon nehéz viadalra, hiszen riválisom a saját sportágában, az ő nemzeti sportjukban háromszoros világbajnok. Tudtam, kemény küzdelem lesz, de bevállaltam. Rajtam kívül még két magyar jutott ki eddig az MMA történetében – sajnos ők sem tudtak győzedelmeskedni. Egy ilyen versenyen nem indulhat el bárki. Több ember megnézte az eredményeimet, a videóimat és utána bólintottak az indulásomra. Előtte komoly teszteket kellett végigcsinálnom, vettek tőlem vért, megnézték, hogy nincsenek-e betegségeim, kábítószer vizsgálatot is végeztek.

Jobb volt - ennyi!

A nyolc kiló fogyást megérezte a szervezetem, ráadásul egy hónap leforgása alatt ez már a negyedik megmérettetésem volt. Viszont hangsúlyozom, nem keresek okokat, azért nyert az ellenfelem, mert ő volt a jobb. Tervezem, hogy kihívom egyszer, azonban ahhoz még legalább három év kell, hogy esélyes lehessek. Mindig feltérképezem, megnézem az ellenfelem, tudom mik az erősségei, gyengéi; reálisan látom a dolgokat – nyilatkozta a fiatal tehetség és a kéztöréséről is beszélt. – Szerintem egy ütésváltás következtében sérültem meg. Az a teóriám, hogy elérte a fejét az ütésem, ám amikor megrendített egy megelőzött jobbegyenessel, akkor kicsit szétnyílt a kezem, nem volt ökölben, és úgy találtam el.

Visszatérés márciusban

Martinnak sérülése miatt két versenyét le kellett mondania, ellenben jövő tavasszal itthon már szeretne küzdeni. – A március 16-án megrendezendő debreceni gálán szeretnék bokszolni, ha azon a mérkőzésen nem tudnék elindulni, az nagyon megtörne – fejezte be a beszélgetést a népszerű sportoló.

Két ajtó is kinyílt előtte

– Azt tudni kell, hogy az MMA-ban két nagyhatalom van, Oroszország és az Amerikai Egyesült Államok. A dagesztáni felkérés után elgondolkoztam, hogy most jött el számomra az az idő, amikor megnyílt előttem két kapu. Lehetek az az ember, aki kimegy Németországba, vagy a szomszédos országokba, ahol már tudok érvényesülni, van esélyem nyerni. Az ilyen meccsek után az emberek csak annyit látnak, hogy nyertem, és nem számít kivel bokszoltam. A másik út az, hogy kimegyek különböző országokba, ahol nehezebb ellenfelekkel is bokszolnom kell, s lehet, kikapok, viszont legalább felmérem, hol állok a sportban és hová kell fejlődnöm a továbbiakban. Most kikaptam, ami nem jó érzés, azonban ez segít a továbbiakban, abban, hogy profi legyek.

HBN-Vona Lilla

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!