Sport

2012.11.21. 15:49

Nagy Xénia letette a gerelyt

Befejezi pályafutását Nagy Xénia. A Debreceni Sportcentrum – Sportiskola magyar bajnok gerelyhajítója több szempontot is mérlegelve a napokban bejelentette klubjánál: felhagy a versenysporttal.

Befejezi pályafutását Nagy Xénia. A Debreceni Sportcentrum – Sportiskola magyar bajnok gerelyhajítója több szempontot is mérlegelve a napokban bejelentette klubjánál: felhagy a versenysporttal.Xénia elmondása szerint a befejezés gondolata már korábban is foglalkoztatta. A végső döntést a sikertelen londoni ötkarikás kvalifikáció után hozta meg, mondván, nem szeretne belevágni egy újabb négyéves ciklusba. „– nem jutottam ki az olimpiára, nekem ez egy nagyon nagy csalódás volt. Viszont így, hogy egyéni csúccsal hagyom abba, ez egy szép eredmény. Majd minden korosztályban voltam világversenyen és óriási élmény volt, hogy felnőtt EB- n is ott lehettem. Elfogyott azonban a motivációm és e nélkül már nem lehet belevágni egy újabb felkészülési időszakba.” – fogalmaz a debreceni kiválóság. A 26 éves magyar bajnok, junior és utánpótlás Európa-bajnoki 9. helyezett gerelyhajító „civil” életbe kezd. „- a TF- en rekreáció-szervező és sportmenedzser szakon végeztem, most csinálom az MSc sportmenedzser-képzést ugyanott, hogy az egyetemi diplomám is meglegyen. Mindenképpen a sport területén szeretnék elhelyezkedni, mert itt érzem otthon magam, erre van rálátásom.” – tette hozzá Nagy Xénia.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!