Sport

2012.11.26. 15:38

Moszkvában írt történelmet Gyöngyösi András legénysége

Vízilabda - Története során először indult nemzetközi pólós kupasorozatban a Debrecen vízilabdacsapata, amely a két klasszisának, Varga Tamásnak és Alex Giorgettinek az irányításával bejutott a legjobb négy közé

Vízilabda - Története során először indult nemzetközi pólós kupasorozatban a Debrecen vízilabdacsapata, amely a két klasszisának, Varga Tamásnak és Alex Giorgettinek az irányításával bejutott a legjobb négy közéAz ősszel mindössze a harmadik élvonalbeli szezonját megkezdő hajdúsági együttes története során először mutatkozhatott be idén a nemzetközi porondon. A gárda az októberi, hazai rendezésű csoportkörből első helyen jutott tovább, majd a negyeddöntőben a több évtizedes tradíciókkal rendelkező, többszörös orosz- és szovjet bajnokot, a Dinamo Moszkvát kapta. Gyöngyösi András legénysége az Európa Kupa elődöntőjéért vívott csatában, kettős győzelemmel és hétgólos különbséggel kerekedett felül a legpatinásabb orosz klubhoz tartozó ellenfelén!

- Az első felvonás összecsapás volt, melyen nagyobb- és kisebb arányú győzelem egyaránt benne volt a pakliban, hullámzó teljesítményt nyújtottunk. Moszkvában azonban bebizonyítottuk, hogy tudunk olyan magas szinten védekezni, mint akár a Magyar Kupa elődöntőjében, ezért maximálisan elégedettek lehetünk! Nagyon odatette magát a társaság, és először szívvel-lélekkel, egymást segítve, igazi csapatként játszottak a fiúk. A kulcs a védekezés volt, Bane nagyszerűen védett, a centerek jól játszottak, Csuvi, Alex és Wesze pedig hozta a gólokat – erre kell építkezni. A boldogságunkat fokozza, hogy a debreceni vízilabdázás újabb mérföldkövéhez érkezett, hiszen a Magyar Kupa után az Európa Kupában is teljesítettük a célunkat, és bejutottunk a legjobb négy közé. Úgy érzem azonban, hogy itt nem fogunk megállni, hanem be szeretnénk jutni a döntőbe – monda boldogan Gyöngyösi András.

- Köszönettel tartozunk mindenkinek, a városnak azért, hogy mögénk állt és hitt bennünk; a csodálatos közönségünknek, akiknek a segítségével hazai pályán kiharcoltuk a négygólos előnyt; azoknak az embereknek, akik szeretik a városban a pólót – sokan megállítanak az utcán nap, mint nap – és azoknak, akik ezután fogják megszeretni. Úgy gondolom, hogy most Debrecenben egyre jobb vízilabdázónak lenni, a klub egyre gyorsabban araszol fölfelé a sikerlétrán. Van egy fantasztikus közönségünk, csodálatos az uszoda, és van egy olyan csapat, ami már nem csak a vízben, hanem a szárazföldön is támogatja egymást! Így öröm dolgozni - vélekedett a Debrecen vezetőedzője.

- Abban egyelőre nem vagyok biztos, hogy az Európa Kupában osztanak-e pénzdíjakat, ám abban teljes mértékben, hogy a legjobb négybe kerülésnek rengeteg pozitív hozadéka van! Többek közt az, hogy bár eddig is nagyon szép eredményeket értünk el, a cívisváros fiatal sportágaként most végképp felírtuk magunkat a debreceni sporttérképre, a város nevét pedig mind a méltán híres magyar, mind a nemzetközi pólóban is öregbítjük – ami örömmel tölt el bennünket. Ez az eredmény már valóban egy olyan jövőképet mutat számunkra, amely a jelenlegi 12-18 éves fiataloknak bizonyítja, hogy a hajdúsági fővárosban lehet nagyon jó sportolóknak lenni, és akár innen eljutni a magyar válogatottba. Mindig is az volt a célunk, hogy minél jobb példaképet állítsunk a fiatalok elé, és úgy érzem, hogy ez most sikerült! Január végén-február elején játsszuk az elődöntőt, amelyen biztos vagyok, hogy a csilláron is lógni fognak az emberek, egy még nagyobb nívót adva ezzel a Debreceni Sportuszodának, amelynek most már hétről-hétre maximális kihasználtsága van. Ez a gyönyörű uszoda fantasztikus hangulatú meccseknek ad otthont.

Az elődöntő párosításait december 12-én Olaszországban, Savonában tartják az európai Szuper Kupa megmérettetés során. A lehetséges ellenfelek: Savona (olasz), Florentina (olasz), Kraguljevac (szerb). A döntőért vívott párharc első felvonására január 23-án, a visszavágóra pedig február 6-án kerül sor.

HBN-OLAHA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!