Sport

2012.11.29. 13:27

DVSE - Felértékelődött a pólósok történelmi sikere

A több évtizedes, sikeres múltra visszatekintő Dinamo Moszkva együttesének Európa Kupa negyeddöntőbeli, kettős legyőzésével a Debrecen vízilabdacsapata végérvényesen felvéste a cívisváros nevét az európai pólótérképre.

A több évtizedes, sikeres múltra visszatekintő Dinamo Moszkva együttesének Európa Kupa negyeddöntőbeli, kettős legyőzésével a Debrecen vízilabdacsapata végérvényesen felvéste a cívisváros nevét az európai pólótérképre.

Sporttörténelmi sikerét tovább növeli, hogy a hajdúságiak költségvetésének legalább háromszorosából gazdálkodó Szolnok elvérzett a Florentinával szemben, így a DVSE immár egyedüli magyar csapatként képviseli hazánkat a kontinens második számú kupasorozatában.

Gyöngyösi András legénysége a debreceni vízilabdázás mindössze néhány éves történetének egyik legnagyobb, ha nem a legnagyobb sikerét érte el azzal, hogy első nemzetközi szezonjában a többszörös orosz- és szovjet bajnok Dinamo Moszkva felett a negyeddöntőben aratott kettős győzelmével bejutott a legjobb négy közé. A második legnagyobb nemzetközi kupasorozat elődöntőjének párosításait december 12-én Olaszországban, Savonában készítik el, aznap, mikor a Pro Recco farkasszemet néz a Savonával a Szuper Kupa döntőjében. A lehetséges ellenfelek között van az új szerb sztárcsapat a Radnicki Kragujevac, valamint két olasz együttes, a Savona és a szolnokiak felett diadalmaskodó Florentina. A fináléba kerülésért folyó összecsapásokat - melyben immáron a DVSE egyedüli magyar csapatként képviseli hazánkat - 2013. január 23-án, és február 6-án vívják a felek.

A Debrecen vízilabdacsapatának vezetése, szakmai stábja és játékosai rendkívül büszkék arra, hogy miután a hazai rendezésű selejtezőkörből hibátlan teljesítménnyel, csoportelsőként jutottak a negyeddöntőbe, a legjobb nyolc között is könnyedén vették az akadályt a magas színvonalú nemzetközi pontvadászatban. Noha a negyeddöntő párosításainak elkészítése után sokan legyintettek, hogy könnyű ellenfelet kapott a Debrecen, a tradicionális múlttal rendelkező, legpatinásabb orosz klubhoz, a Dinamohoz tartozó Moszkva bizonyította, hogy nem véletlen tagja a kontinens második számú kupasorozatának. A cívisvárosi vízilabdázók azonban ennek ellenére magabiztosan vették mind az oda-, mind pedig a visszavágót, és végül 21-14 gólos összesítéssel meneteltek tovább az elődöntőbe.

Érdekességképpen megjegyeznénk, hogy ez a Dinamo Moszkva nemrégiben döntetlent játszott azzal a Sintez Kazannyal hazai pályán, amely a Bajnokok Ligája "C" jelű csoportjának tegnapi fordulója során 9-4-re legyőzte az olasz bajnokság éllovasát, a Bresciát (a tabellát a Brescia vezeti, a Savona a harmadik, a Florentina pedig az ötödik). Ezek a tények mind a DVSE elért eredményeit erősíti, melyet az még tovább növel, hogy a hajdúságiak költségvetésének legalább háromszorosából gazdálkodó Szolnok a negyeddöntőben elvérzett a Florentina ellen, így az Európa Kupában immár egyedül képviseli csapatunk Magyarországot.

Oláh Andrea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!