Sport

2012.11.29. 15:34

Debrecen jégre teszi a legjobbakat

Gyorskorcsolya - Kósa Lajos szerint jól haladnak a debreceni vb előkészületei.

Gyorskorcsolya - Kósa Lajos szerint jól haladnak a debreceni vb előkészületei.A várakozások szerint 36 országból 120-130 versenyző részvételével rendezik meg 2013. március 8. és 10. között Debrecenben, a Főnix Csarnokban sorra kerülő rövidpályás gyorskorcsolya-világbajnokságot. A viadalt – mely a cívisváros életében a 24. világverseny lesz – a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség (MOKSZ) és Debrecen városa közösen rendezi, a szervezésben a Debreceni Sportcentrum rutinos csapata oroszlánrészt vállal. – Nagyon örülünk, hogy újabb világméretű sporteseménynek adhat otthont Debrecen, az sem riaszt vissza minket, hogy már csak 99 nap áll a rendelkezésünkre, hogy tető alá hozzuk a versenyt, hisz ebben már rutinunk van, tavasszal az úszó Európa-bajnokságot is 96 nap alatt szerveztük meg – tudtuk meg Orendi Mihálytól, a szervezőbizottság egyik ügyvezető elnökétől a vb kapcsán tartott sajtótájékoztatón.

Esélyesek a magyarok

– A short track a világ egyik legnézettebb sportágai közé tartozik, amelyben a magyarok jó eredménnyel büszkélkedhetnek. A debreceni erőpróbán is jó esélyekkel indulnak a honi versenyzők, főként a női csapat révén lehetnek vérmes reményeink. A szervezésben az egyik legfontosabb feladat, hogy a szakemberek a rövidpályás gyorskorcsolyázásra alkalmas, nem is túl „puha” és nem is túl kemény jeget készítsenek. A tervek szerint ezért január 7. és 13. között jégtesztet tartanak a Főnix Csarnokban, ahol várhatóan február 23-án tesztversenyre is sor kerül, sőt, ezt követően is a jégsportokat népszerűsítő események egész sora várja a korcsolyázni szeretőket – mondta el Kósa Lajos, Debrecen polgármestere, aki egyben az MOKSZ elnöke is.

Sallak György, az MOKSZ főtitkára, a szervezőbizottság másik ügyvezető elnöke is részt vett a sajtótájékoztatón, és elmondta, nagy kihívás ez a verseny számukra, hiszen arra még nem volt példa, hogy vidéki városban ilyen típusú világversenyt rendeztek volna, illetve reményeit fejezte ki, hogy sokan lesznek kíváncsiak a vb-re és meg tudják tölteni a Főnixet.

A hírek szerint magyar részről két-két férfi és női versenyző állhat rajthoz az egyéni számokban, a váltók küzdelmeiben pedig ha minden jól alakul, a női és a férfi csapat is érdekelt lesz. A debreceni rövidpályás gyorskorcsolya-világbajnokságról a Magyar Televízió közvetít majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!