Sport

2012.11.12. 12:53

Csak olyan ember kell, aki megszakad a sikerért

Labdarúgás - A DVSC vezetőedzője, Kondás Elemér az MTK elleni hazai bajnokin alázatos futballt vár a játékosaitól.

Labdarúgás - A DVSC vezetőedzője, Kondás Elemér az MTK elleni hazai bajnokin alázatos futballt vár a játékosaitól.Zsinórban harmadik bajnoki mérkőzését veszítette el a Ferencváros otthonában a DVSC-TEVA, a bajnokcsapat vasárnap 2–1-es vereséget szenvedett az Albert-stadionban. A Debrecen a 90. percben megítélt büntetőből kapta a második gólt, az esetnél sárga lapot kapó Mészárost és a vezetőedző Kondás Elemért kérdeztük a vesszőfutás okairól.

Várakozáson alul

– Jól kezdtük a mérkőzést, gólt szereztünk a 10. percben és kellően stabilak voltunk, a Ferencváros nem tudott helyzetet kialakítani az elején – tekintett vissza a Loki szakvezetője, Kondás Elemér. – Idővel kiegyenlítettebbé vált a játék, volt egy büntetőgyanús szituáció, amelyet nem fújtak be nekünk, viszont egy védelmi hibánkat követően kiegyenlítettek a házigazdák. A második félidőben jobban ránk jött a Ferencváros, több helyzetet is kialakított, de idővel rendezni tudtuk a sorokat. A találkozó legvégén a játékvezető lefújt egy olyan szabálytalanságot a tizenhatoson belül, amilyenből a mezőnyben többet is tovább engedett. Ha a Fradi berúgja a helyzeteit, akkor más a megítélése a vereségnek, de egy ilyen büntetővel nem jó elbukni egy rangadót – fogalmazott a tréner, aki a fiaskó okait elsősorban abban látja, hogy néhány labdarúgó nem azt nyújtotta, amit elvárt a szakmai stáb. – Nem szabad csupán a védőket kárhoztatni, ugyanis a csapat együttes védekezése vallott kudarcot. Ez olyan eleme a játéknak, hogy elég, ha egy ember nem azt nyújtja, ami a feladata, már borul az egész. Mindenkinek egyformán meg kell szakadnia a pályán a sikerért...

Csak a győzelem

A szakember az elmúlt szezonban veretlenül abszolválta a bajnokságot a csapatával, a most futó idényben azonban a kudarc keserű poharába is bele kellett kortyolnia néhányszor. – A sikert és a kudarcot is a helyén kell kezelni, a kerék forog, egyszer fenn, másszor lent van az ember. Nekünk most az a feladatunk, hogy megállítsuk ezt a negatív folyamatot, felálljunk és újra azt nyújtsuk, amire képesek vagyunk. Az MTK ellen csak olyan emberekre van szükség, akik megszakadnak a győzelemért, mert a kék-fehérek ellen csupán a győzelem az elfogadható.

HBN-TN

 

Dobta magát a csatár

– Azt gondolom a tizenegyes előtti szituációról, hogy a másik kapu előtt ezt nem fújta volna be Fábián játékvezető – nyilatkozta lapunknak Mészáros Norbert, akinek Böde Dániel elleni megmozdulását látta szabálytalannak a meccs bírája. – Valóban ott volt a derekán a kezem, de senki ne gondolja, olyan kiváló erőben vagyok, hogy a 90 kilós Böde Danit így a földbe tudom döngölni! Nyilván a csatár tette a dolgát, dobta magát, a játékvezető pedig lefújta az esetet. Nagyon bosszantó, ahogyan az újabb vereségünk is az, a következő meccsen ha törik, ha szakad, nyernünk kell és küzdenünk a végsőkig. Csak így találhatunk vissza a helyes útra. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!