Sport

2012.11.22. 13:11

A legjobb négy közé jutás a tét Moszkvában

Vízilabda - A lépéselőnyben lévő Debrecen vízilabdacsapata Moszkvában biztosítaná be helyét az Európa Kupa elődöntőjében.

Vízilabda - A lépéselőnyben lévő Debrecen vízilabdacsapata Moszkvában biztosítaná be helyét az Európa Kupa elődöntőjében.Gyöngyösi András tanítványai mozgalmas napokon vannak túl, három, sikerrel vett bajnoki összecsapást követően pedig újra a Dinamo Moszkva együttesére koncentrálhatnak. Az Európa Kupa negyeddöntőjének elmúlt szerdai, első összecsapásán egyszer már egymásnak feszültek a felek, akkor négygólos előnyre tett szert a 13-9-es győzelmet arató piros-fehér együttes oroszországi ellenfelével szemben. A találkozót követően a csapat vezetőedzője, Gyöngyösi András és a kétszeres olimpiai bajnok csapatkapitánya, Varga Tamás elmondta, úgy kell medencébe szállniuk a tíz nappal későbbi moszkvai visszavágón, mintha 0-0-ról kezdenék a meccset. A péntek kora reggeli órákban útnak induló hajdúságiak ennek fényében készülnek.

Magukra kell figyelni

– Maximálisan a győzelemre fogunk törekedni, és úgy gondolom, hogy ez sikerülni is fog! Az, hogy csak négy gól lett a különbség az itthon lejátszott meccsen, az inkább a mi hibánk, nem pedig a Moszkva jó játékának köszönhető. A visszavágón leginkább magunkra kell odafigyelni, ez a Dinamo Moszkva nem tud olyat előhúzni, amivel meglephetnek bennünket. Hogyha a saját játékunkra koncentrálunk, biztos vagyok benne, hogy debreceni siker születik majd – vélekedett a kétszeres magyar gólkirály, Weszelovszky László.

Csak nyugodtan

– A négygólos előnyünk megvan, de egyáltalán nem úgy gondolkozunk, hogy ez elég lesz-e, hiszen természetesen a győzelemért és a továbbjutásért utazunk az orosz fővárosba. A szerdai, Junior Válogatott elleni összecsapást követően egy kicsit regenerálódtunk, és megbeszéltük a taktikai elemeket. Szerencsére a csapat is összeállt, miután a betegeink és sérültjeink helyrejöttek, komplett gárdával utazunk Moszkvába – mondta Kállay Márk, aki így folytatta. – Fontos, hogy jól védekezzünk, nem látványos játékkal kell győzni, hanem a saját kapunk előtt nyújtott teljesítménnyel. Amennyiben hátul minden rendben van, akkor a négygólos előnyünket meg fogjuk tudni tartani. Nem szabad rohannunk, sokkal inkább nekik kell futni az eredmény után – tudtuk meg a Debrecen balkezes szélsőjétől, mi lehet a siker kulcsa a szombati visszavágón.

HBN-OLAHA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!