Sport

2012.11.20. 08:07

A bronzérmes Debrecen már a Moszkva ellen készül

Vízilabda - A DVSE történetének első hazai küzdelemsorozatbeli helyezését megszerző pólósok a szerdai Európa Kupa-negyeddöntőre hangolnak.

Vízilabda - A DVSE történetének első hazai küzdelemsorozatbeli helyezését megszerző pólósok a szerdai Európa Kupa-negyeddöntőre hangolnak.A Debrecen vízilabdacsapata szeptemberben, a pécsi csoportkör során kivívta a Magyar Kupa negyeddöntőjébe való továbbjutást, ahol a hajdúságiaknak a Szentessel kellett volna összecsapniuk, ám a Kurca-partiak egyiptomi útjuk miatt nem vállalták a mérkőzést, így a Szolnok, a Vasas és a címvédő Szeged mellett a Debrecen került a legjobb négy közé. Az elmúlt hétvégén rendezett IV. Theodora Magyar Kupa Final Four elődöntőjéből már nem sikerült a fináléba jutnia a cívisvárosiaknak, de nincs okuk a szomorkodásra. Gyöngyösi András tanítványai ugyanis nem vallottak szégyent, hiszen az együttes a szezon elején kitűzött célok egyikét máris abszolválta azzal, hogy bejutott a második legnagyobb honi kupasorozat legjobb négy alakulata közé, és ugyan vereséget szenvedtek a Szolnoktól, a küzdelmeket a harmadik helyen zárták, megszerezve a debreceni vízilabdázás rövidke történetének első medáliáját!

Lesz jobb is

- Fáj a pofon, melyet az elődöntőben a Szolnoktól kaptunk, hiszen a győzelem reményében utaztunk a fővárosba a négyes döntőre, mégis örülök az éremnek. Sajnos, a találkozón érződött rajtunk, hogy későn állt csak össze a társaság és tétmeccsen még egyszer-kétszer szálltunk csak medencébe kompletten. Ennek ellenére az első két negyedben jól játszottunk és nagyszerűen védekeztünk, ám a második félidőben, amikor fontos lett volna, nem sikerült betalálnunk az ellenfél kapujába. Az azonban valahol mégis bizakodásra adhat okot, hogy partiban voltunk a nagy csapatokkal, szóval biztos vagyok benne, hogy lesz ez még jobb is – mondta bizakodóan Alex Giorgetti.

Megnyugtató előny reményében

Szombaton a Császár-Komjádi uszoda a debreceni szurkolóktól volt hangos, ugyanis a mérkőzésre közel százötven cívisvárosi fanatikus kísérte el kedvenceit, nyolcadik játékosként hazai pályát varázsolva az uszodába.

- Nagyon nagy köszönettel tartozunk a fantasztikus szurkolóinknak, akik a fővárosba is velünk tartottak! Őket sajnáltam a legjobban, megérdemelték volna a sikert, de remélem, hogy mihamarabb sikerül meghálálnunk a bizalmukat és támogatásukat. Mi dolgozunk tovább, készülünk a Dinamo Moszkva elleni Európa Kupa-negyeddöntő szerdai, első felvonására, melyet hazai pályán játszunk. Ahogyan az MK-ban, úgy a bajnokságban és a második legnagyobb nemzetközi kupasorozatban is a legjobb négy közé jutás a célunk. Nem lesz könnyű feladat, de mindent megteszünk annak érdekében, hogy megnyugtató előny tudatában utazhassunk a tíz nappal későbbi visszavágóra – vélekedett a Debrecen olimpiai bajnok ezüstérmes klasszisa.

Gyöngyösi András tanítványai az EK-ban szerdán 18.15-től a Dinamo Moszkva együttesét fogadják a Debreceni Sportuszodában. A mérkőzésre a jegyek megvásárolhatóak az uszoda sportboltjában!

HBN-OLAHA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!