Sport

2012.10.02. 13:12

Elmaradtak a várakozásoktól a magyar lövők

Lövészet - Több mint harminc ország versenyzői mérkőztek meg az I. szituációs sörétespuska-világbajnokságon.

Lövészet - Több mint harminc ország versenyzői mérkőztek meg az I. szituációs sörétespuska-világbajnokságon.Újabb nagyszabású sporteseményt rendezett Debrecen, szeptember 19-30. között az Apafa lőtéren zajlott a I. IPSC Shotgun World Championship, amelyen a szituációs sportlövészet legjobbjai mérték össze tudásukat. A vb-n, melyen a nők és férfiak együtt versenyeztek, minden indulónak ugyanazt a harminc pályát kellett teljesítenie. Érdekesség, hogy a megépített lőállásokba a szervezők egyedülállóan magyar jellegzetességeket – mint például a kilenclyukú híd vagy éppen a gémeskút – is „belecsempésztek”.

Sikeres redezvény

Amint arra előzetesen is számítani lehetett, a 32 ország által felsorakoztatott 524 versenyző közül a szerbek, az oroszok és az olaszok bizonyultak a legjobbnak. Bár a Magyar Dinamikus Lövészsport Szövetség (MDLSZ) elnöke, Halasi Mihály a nemzetközi viadal előtt a dobogóra várta a magyar lövészeket, a megmérettetés után mégsem számolhatott be érmes helyezésekről. – A hazai versenyzők sajnos elmaradtak a várakozásoktól, a legjobb produkció egy 9. helyet eredményezett, ami nem lebecsülendő, hiszen a világ legjobbjaival kellett felvenni a versenyt a mieinknek. Így is egy nagyon sikeres rendezvényen vagyunk túl, mind az IPSC Világszövetség, mind a versenyzők, mind pedig a nézők részéről csak pozitív visszajelzések érkeztek, amit vállaltunk, azt teljesítettük – értékelte az I. szituációs sörétespuska-világbajnokságot Halasi Mihály, aki 2003 óta az MDLSZ vezetője, majd hozzátette, remélik, jó hatással lesz ez a verseny a honi lövészsportra. A magyar lövők a vb után az országos bajnokságban bizonyíthatnak.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!