Sport

2012.10.04. 10:40

DVSE - Giorgetti lehet a Jolly Joker

Vízilabda - A Pro Reccótól érkező klasszis a brazil futballhoz hasonlítja a magyar vízilabdát.

Vízilabda - A Pro Reccótól érkező klasszis a brazil futballhoz hasonlítja a magyar vízilabdát.Múlt héten bombaként robbant a hír, hogy az olimpiai ezüstérmes és világbajnok Alex Giorgetti a következő szezontól a DVSE színeiben játssza bajnoki meccseit. A világklasszis balszélső a kiváló olasz csapattól, a Pro Reccotól érkezett a Hajdúságba.

Nagyon akarták

– Sok ajánlatot kaptam nemcsak Olaszországból, hanem külföldről, többek között Magyarországról és Szerbiából is. Igazság szerint Reccóban szerettem volna maradni, ha meg tudtam volna állapodni a csapattal, azonban problémákba ütköztünk, amik felett nem tudtunk napirendre térni. Ezért úgy döntöttem, eljött az idő, hogy kipróbáljam magam a legjobb bajnokságban, ami szerintem Magyarországon van. Szerintem a magyar vízilabda hasonló, mint a brazil futball – nyilatkozta Giorgetti, akit a tavalyi Világkupán a legjobb játékosnak választottak, míg a világbajnokságon tagja volt az All Star csapatnak.

S hogy miért éppen Debrecent választotta? – Úgy éreztem, a debreceni együttes komolyan meg akar szerezni, s ez nagyon tetszett. Sokat beszéltem Gyöngyösi Andrással, a vezetőedzővel, akinek szüksége volt egy bármilyen poszton bevethető játékosra, s rám gondolt.

Hiánypótlásként

Kiderült, az olasz sztár jól ismeri újdonsült alakulatát. – Úgy gondolom, van nyolc–kilenc pólós a debreceni keretben, akik tapasztaltak és magas szinten játszanak. Talán hiányzott egy személy, aki góllövőként és irányítóként is használható, illetve fontos pillanatokban a jó megoldást tudja választani. Szerintem ezt a feladatot töltöm majd be a csapatban – mondta a magyar édesanyával rendelkező, olasz-magyar kettős állampolgárságú Giorgetti.

Az olasz világbajnok érkeztével a Debrecen legjobb négy közé jutásának esélyei a magyar bajnokságban és az Európa Ligában tovább növekedtek. Az első osztályú bajnokság október 13–án kezdődik, a cívisvárosiak alakulata a Szentest fogadja.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!