Sport

2012.09.18. 09:54

Salakmotor: miért szorult ki Szatmári?

Salakmotor - A salakmotoros páros Európa-bajnokság ukrajnai fináléjában nehéz dolguk lesz a magyaroknak.

Salakmotor - A salakmotoros páros Európa-bajnokság ukrajnai fináléjában nehéz dolguk lesz a magyaroknak.Fontos „jelenése” lesz a magyar csapatnak a hét végén, ugyanis szombaton az ukrajnai Rovnó városa ad otthont a páros Európa-bajnokság fináléjának. Köztudomású, a Magosi Norbert, Szatmári László alkotta magyar egység a miskolci elődöntőből a harmadik helyen kvalifikálta magát a kontinens legjobb hét párosa közé. Viszont változás történt a mieink összeállításában, Szatmári kikerült a csapatból, helyét az ifjú Benkő Roland veszi át. A Napló kíváncsi volt, a szakvezetés miért változtatott a miskolci viadalt sikerrel megvívó gárdán?

Motor nélkül nehéz

– Roppant egyszerű az ok: nincs motorom. Nem volt titok, hogy Miskolcon is kölcsönmotorral, nevezetesen Benkő Roli versenygépével mentem, s a helyzet azóta sem változott. Szerencsére Roli azóta felépült kulcscsonttöréséből, tudja vállalni a szereplést, így nyugodt szívvel adom át a lehetőséget – tért egyből a lényegre Szatmári László. – Úgy érzem, azzal, hogy az elődöntőben motoroztam, és Magosi Norbival kiharcoltuk a döntőbe jutást, megtettem a kötelességem, ezúton is szeretném megköszönni mindenkinek, aki segített a miskolci viadalon való indulásban – zárta a beszélgetést a Debrecen Speedway SE salakosa, aki még nem tudja, versenyzik-e még ebben az évben.

Komoly riválisok

A Magosi, Benkő duónak nehéz dolga lesz Ukrajnában, s nemcsak azért, mert a közelmúltban még mindketten kényszerpihenőn voltak sérülés miatt. A magyarok mellett hat olyan nemzet (Ukrajna, Lengyelország, Dánia, Lettország, Csehország és Németország) száll harcba a viadalon, amely szinte egyforma eséllyel pályáznak a dobogós helyezésekre. Csak emlékeztetőül, az elmúlt évben a Magosi Norbert, Tabaka József párosunk második lett a lengyelországi fináléban, egy ehhez hasonló siker maga lenne a csoda a magyar srácok részéről.

Keretes

Megtisztelő lehetőséghez jutott az elmúlt hét végén Magosi Norbert, ugyanis az európai szövetség illetékesei szabadkártyásként meghívták az egyéni Európa-bajnokság szlovéniai döntőjére. Magosi a lengyel Grzegorz Zengota helyett indulhatott, de maradandót nem tudott alkotni. A magyar bajnok öt starthoz állásból két pontig jutott, ami az utolsó helyet jelentette számára. A krskói derbit az ukrán Karpov nyerte, de az összesített pontvadászatot a cseh Ales Dryml vezeti az utolsó forduló előtt.

 

Rajtlista:

Dánia: Kenni Larsen, Peter Kildemand

Lettország: Andzej Lebegyev, Kjastas Puodzuks

Németország: Max Dilger, Tobias Busch

Lengyelország: Tomasz Gapinski, Szymon Kielbasa, Mariusz Puszakowski

Cseh Köztársaság: Vaclav Milik, Tomas Suchanek

Magyarország: Magosi Norbert, Benkő Roland

Ukrajna: Andrej Karpov, Alexander Loktajev, Stanislav Melnyicsuk

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!