Sport

2012.09.19. 15:20

Debrecenben a legjobb lövészek

Lövészet - Két hajdú-bihari tehetség, Kelemen László és Puskás Géza is indul a világbajnokságon.

Lövészet - Két hajdú-bihari tehetség, Kelemen László és Puskás Géza is indul a világbajnokságon.

 

Újabb rangos eseménynek ad otthont a cívisváros – szerdán kezdetét veszi az első sörétes puska vb, melynek ünnepályes megnyitóját 23-án, vasárnap 16 órától a Kossuth téren tartják. A szeptember 30-ig tartó megmérettetésre 32 ország 465 versenyzője adta le nevezését. Az Apafa lőtéren versenyez majd többek között az amerikai Jerry Miculek világrekorder is, aki kevesebb, mint három másodperc alatt 12 lövést tud leadni revolverével úgy, hogy közben újratölt. A viadalról a Dinamikus Lövészsport Szövetség elnökét, Havasi Mihályt kérdezte lapunk.

Puskás dobogós is lehet

– A világbajnokság szervezése rendben zajlott, eleget tettünk minden hatósági előírásnak.

 

A verseny helyszínének kiválasztásakor azért esett Debrecenre a döntés, mert a cívisvárosi klub régóta tagja az a Nemzetközi Sportlövész Világszövetségnek (ISSF). Az ő égiszük alatt már több világszínvonalú versenyt rendezett Debrecen és a szövetség úgy gondolta, a város minden gond nélkül le tudja bonyolítani ezt az eseményt is. Tizenhat magyar indul a megmérettetésen, Hajdú-Bihar megyéből ketten állnak lővonalhoz, Kelemen László és Puskás Géza. Mindkettőjüktől tisztes helytállást várunk, sőt, Puskást a divíziójában esélyesnek találom a dobogós helyek valamelyikére – mondta Havasi Mihály.

HBN–VL

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!