Sport

2012.09.04. 17:39

Carter közel hasonlónak érzi a magyar és az NCAA szintet

Amerikából jöttem, mesterségem címere: kosárlabdázó. A 206 centis Sean Carter még fiatal játékos (24 éves), ám van rálátása, milyen az amerikai egyetemi szint és most már egy kicsit belekóstolt a magyar élvonalba is, hisz játszott hétvégén a Factum Sport tagjaként a tavalyi 13. helyezett Jászberény és a bajnoki címvédő Szolnok ellen is.

Amerikából jöttem, mesterségem címere: kosárlabdázó. A 206 centis Sean Carter még fiatal játékos (24 éves), ám van rálátása, milyen az amerikai egyetemi szint és most már egy kicsit belekóstolt a magyar élvonalba is, hisz játszott hétvégén a Factum Sport tagjaként a tavalyi 13. helyezett Jászberény és a bajnoki címvédő Szolnok ellen is.Megkérdeztük tőle, milyen érzései vannak az egri hétvége kapcsán, illetve, hogy okozott-e valami meglepetést neki, no, meg, hogy milyennek látta a maga produkcióját ezen a két felkészülési mérkőzésen (mint tudjuk, egy-egy siker és fiaskó volt a mérlegünk, Carter maga pedig a Jászberénynek 16, a Szolnoknak 9 pontot dobott - sajnos statisztika nem készült a tornán, így más mutatókkal nem szolgálhatunk).

- Sean, hogy érezted magad a két meccsen?

SC: - Elsősorban igyekeztem a jobb csapatjátékhoz hozzájárulni és hogy jó teljesítményt nyújsak.Úgy éreztem akkor, hogy a védekezésbe kellően be tudtam segíteni, ami azért hatalmas energiákat emésztett fel bennem.

- Volt valami, ami netán meglepett az ellenfelek részéről? 

SC: - Nem igazán. Profik vagyunk, így számítani kell mindenre. Én magam pedig külön várom, hogy hétvégén ismét jó játékosok ellen léphessek pályára.

- Ha lehet, hasonlítsd össze az amerikai egyetemi bajnokságot, vagyis az NCAA-t, ahol ezelőtt pattogtattál és a magyar élvonalat! 

SC: - A magyar szint és az NCAA némileg hasonló, azt mondom. Az amerikai középiskolai bajnokság egyébként igen versenyképes, ahonnan sok jó kosarasnak egyenes útja van a főiskolás sorozatba. Ez pedig a profikat termeli ki. Így megy ez arrafelé. Mindenesetre a Szolnok nagyon jó csapat, sok NCAA gárdánál is jobb. Érettségben, mentálisan és fizikálisan felülmúlnának sok mindenkit.

- Te magad - szerinted - milyen teljesítményt nyújtottál a hétvégén? Illetve mi lehetett volna jobb, s mivel voltál elégedett?

SC: - Szerintem átlagos hétvégét futottam. Próbáltam hozni a legjobbamat, eleget tenni a figuráknak, amelyek mindannyiunknak újak voltak még. Igyekeztem sokat dolgozni a palánk közelében, s jó dobási helyzetekben megkapni a labdákat, aztán minél hatékonyabban befejezni a támadásokat.

 

HBN-KSZ | Fotó: Koppányi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!